Penne in Blanke Room – Parmezaanse Kaas – Saus met een vleugje Rozemarijn

Door : | 2 Reacties | Op : 24-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

Kruiden zijn ontzettend belangrijk in de keuken.
De juiste samenstelling- en hoeveelheid kruiden bepalen doorgaands het karakter van je gerecht; flauw, sterk, machtig, goed, perfect en ga zo maar door.

Een van de kruiden die zowel in de Italiaanse als Marokkaanse keuken wordt gebruikt  is de ‘za3tar’, oftewel oregano, een kruid met een uitgesproken geur. Het werkt ook goed in combinatie met andere kruiden.
Oregano heeft een gunstige invloed op je gezondheid; het is namelijk een kruid met geneeskracht.

Daarnaast wordt ook het kruid ‘ ezer 7or’ , hetgeen rozemarijn betekend, vaak niet in gerechten vergeten.
In Marokko vind je dit kruid met een warm en krachtig aroma, vaak langs wegen en paden in het rifgebergte.
Rozemarijn kent ook gezondheidsvoordelen; het is namelijk goed voor de bloedsomloop en werkt gunstig op de hersenen.

Toen ik voor de eerste keer volgens een Italiaans recept spaghetti maakte, was ik niet onder de indruk van de zure machtige saus.
Ik bedacht een manier om het zure uit de saus te trekken, zonder daarbij gebruik te maken van smaakversterkers en toevoegingen, omdat ik al mijn gerechten zo natuurlijk en puur wil houden en natuurlijk is de saus het belangrijkste in pasta’s en pizza’s.
Mijn experimentatie mondde uit in een overheerlijke niet zure en niet machtige bolognesesaus.
Deze saus gebruik ik ook tijdens het bereiden van mijn remsemen met bolognesesaus.

Met mijn Tagliatelle in Tomaten-Roomsaus hebben jullie inmiddels al kennis gemaakt. Maar daarnaast was ik ook op zoek naar een ideale lekkere blanke pastasaus.
Een van mijn blanke roomsaus is de Room-Parmezaanse Saus met een vleugje rozemarijn/ basilicum of thijm.

Natuurlijk ook weer een beetje van mijn geheim ingrediënt toegevoegd aan de saus en het was smullen !

Met stukjes kipfilet.

Comments (2)

  1. posted by soumia on 28-07-2013

    recept!!!!

    • posted by SoSo Kitchen on 29-07-2013

      Hallo Soumia,
      Hou het even in de gaten, het recept volgt gauw!
      Shokran!!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: