PERSBERICHT donderdag 7 maart 2019 (Cornelius Haga Lyceum)

Door : | 0 Reacties | Op : 07-03-2019 | Categorie : SoSo Blog

“Vandaag, donderdag 7 maart 2019, berichtten verschillende media over een bewering van de NCTV en de AIVD, publiekelijk gemaakt door de NCTV en door burgemeester Femke Halsema en wethouder van onderwijs Marjolein Moorman, waarin wordt gezegd dat het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum, alsmede verschillende medewerkers, de leerlingen van de school zouden blootstellen aan ‘radicale’, ‘terroristische’ en ‘antidemocratische’ denkbeelden. Middels dit bericht reageert de school op de ontstane commotie.

Allereerst distantiëren het schoolbestuur én haar medewerkers, net als in voorgaande jaren altijd is gedaan, zich te allen tijde van iedere vorm van terrorisme of van idealen die daartoe aanjagen.

Met deze actie gaan de NCTV, de AIVD en de burgemeester hun boekje te buiten. In geval van dreigingen zouden zij professionele stappen moeten hebben ondernomen. Zij kozen er echter voor de media op te zoeken en openlijk te benadrukken dat leerlingen zich (toevallig tijdens deze inschrijfperiode) op andere scholen zouden moeten inschrijven. Dat nemen we de genoemde instanties en personen zeer kwalijk.

Hoewel de berichten vol staan met ongefundeerde oordelen, zijn we blij dat we in Nederland leven in een rechtsstaat en dat het oordelen de taak is van onafhankelijke rechters.

Het team van Cornelius Haga Lyceum heeft voldoende kennis van burgerschap en heeft zich staande kunnen houden in een vijandig klimaat waarin de media zich manifesteert gelijk als de “Reichsleiter für Propaganda”, mede waardoor de overheid structureel anti-islammaatregelen implementeert om het minderheden onmogelijk te maken hun grondrechten uit te oefenen.

Als er in de brief van de NCTV of in de berichtgeving feiten zouden hebben gestaan, dan hadden we graag gereageerd. Maar gezien die geheel ontbreken, valt er ook niets te reageren.

Team Cornelius Haga Lyceum”

Dit delen:

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: