Pescadia

Door : | 0 Reacties | Op : 25-09-2013 | Categorie : SoSo Blog

Heek ook wel zeesnoek genoemd wordt in Nederland meestal diepgevroren aangeboden.
Ik koop het dus altijd vers op de vismarkt !
Het visvlees van heek is wit en heel zacht van smaak en van heek kunnen dezelfde producten worden gemaakt als van kabeljauw, alleen is het vlees van de heek zachter, doordat het in diepere wateren zwemt.
Een leuke wetenswaardigheid is dat de verkochte lekkerbek in Nederland gemaakt wordt van de Kaapse Heekfilet, gevangen dus in het zuidoostelijk deel van de Atlantische Oceaan.
Vooral in Spanje en Portugal wordt de heek, genaamd pescadia, vaak gegeten. In Spanje is de heek een vast onderdeel van een stoofschotel van onder andere heek en schaaldieren, genaamd ‘Zarzuela’.

Heekjes vind ik niet alleen lekker, maar ook leuk omdat je de vis in verschillende vormen kunt presenteren.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: