Peter Schouten Definitief Advocaat Van Kroongetuige Nabil B.

Door : | 0 Reacties | Op : 08-07-2020 | Categorie : SoSo Blog

Peter R. De Vries is misdaadverslaggever en tevens ontwikkeld tot een tv-persoonlijkheid. De heer Schouten werkte ruim 30 jaar in de media, eerst als journalist (Staatscourant en Management Totaal) en daarna als uitgever, manager en directeur/grootaandeelhouder van uitgeverijen, multimedia- en televisiebedrijven. Hij studeerde april 2011 af op het verschijnsel trial by media, waarop bij Kluwer zijn boek ‘Trial by media. Wie beschermt de verdachte in een mediaproces?’ verscheen. Daarin breekt hij een lans voor een betere rechtsbescherming van verdachten tegen schadelijke berichtgeving en beeldvorming in de (nieuwe) media. Schouten wordt op korte termijn in zijn werk bijgestaan door een tweede raadsman. De heer Schouten, een man met kennis en verstand van zaken! 👍

Over De Vries: “Zo wil hij graag toegang tot de kroongetuige (in persoon of telefonisch) en wenst hij dat die gesprekken niet worden afgeluisterd. Het OM stemt hier niet mee in: volgens hen komen deze privileges enkel advocaten toe.

……..

“Vorige week is bekend gemaakt dat Peter Schouten definitief de advocaat is van Nabil B. B., de kroongetuige in het Marengo-proces, zat al sinds maart zonder juridische bijstand. Toen brak hij met zijn voormalige anonieme advocaat.

Schouten bood zichzelf al eerder aan als advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het liquidatieproces tegen de organisatie van Ridouan Taghi. Dit vlak na de moord op B.’s eerdere advocaat Derk Wiersum in september 2019. De Bredase advocaat deed dit uit principiële overwegingen; om te laten zien dat de strafrechtadvocatuur zich niet laat afschrikken. Ook maakte Schouten een maand geleden, samen met Peter R. de Vries, bekend dat Nabil B. hen kiest als respectievelijk advocaat en vertrouwenspersoon. Hetgeen nu dus definitief is.

Althans, wat betreft Schouten. De rol van De Vries is nog enigszins onduidelijk. De misdaadverslaggever is de vertrouwenspersoon van B., maar stelde voorheen reeds voorwaarden aan zijn rol die volgens het Openbaar Ministerie niet zijn in te willigen. Zo wil hij graag toegang tot de kroongetuige (in persoon of telefonisch) en wenst hij dat die gesprekken niet worden afgeluisterd. Het OM stemt hier niet mee in: volgens hen komen deze privileges enkel advocaten toe.

De Vries zal overigens ook optreden als woordvoerder namens B. en zijn familie, en Schouten wordt op korte termijn in zijn werk bijgestaan door een tweede raadsman.

Perikelen

B. wordt al sinds maart niet meer bijgestaan door een advocaat. De kroongetuige werd na de dood van Wiersum bijgestaan door een anonieme raadsman, maar brak uiteindelijk met hem. Afgelopen zaterdag deed de anonieme advocaat in het Algemeen Dagblad uitgebreid zijn relaas over de perikelen die leidde tot de breuk. De Vries gaat op zijn beurt een aanklacht indienen tegen de voormalig raadsman van B. omdat hij hem beticht van leugens in ditzelfde interview.

In mei, na de breuk dus, maakte de kroongetuige duidelijk dat hij medewerking weigerde bij verhoren, omdat het OM de bovenstaande wensen van De Vries weigerde te faciliteren. Afgelopen week heeft B. echter toch weer zijn medewerking verleend.”

https://www.advocatie.nl/nieuws/peter-schouten-nu-definitief-advocaat-van-nabil-b/

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/onderzoek-naar-schenden-geheimhouding-oud-advocaat-kroongetuige-nabil-b

http://www.sosokitchen.nl/om-vond-rol-peter-r-de-vries-onwenselijk-vanwege-banden-kantoorgenoot-met-taghi

http://www.sosokitchen.nl/ex-advocaat-nabil-b-ik-stopte-vanwege-peter-r-de-vries

http://www.sosokitchen.nl/tegenstrijdige-verklaring-peter-r-de-vries

http://www.sosokitchen.nl/beroemdheden-als-getuige-in-de-rechtzaal

http://www.sosokitchen.nl/parool-lanceert-podcast-over-taghi

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: