Politie En OM Werken Mee Aan Misdaadprogramma Van RTL

Door : | 0 Reacties | Op : 16-12-2020 | Categorie : SoSo Blog

Leuk!

In het nieuwe jaar worden toch meer afleveringen van Opsporing Verzocht gemaakt dan gepland. De publieke omroep liet eerder weten de zendtijd en het aantal uitzendingen in te korten, maar maakte dinsdag bekend dat er alsnog 44 afleveringen op de planning staan.

NPO komt terug op besluit: toch kortere zomerstop voor Opsporing Verzocht
NPO komt terug op besluit: toch kortere zomerstop voor Opsporing Verzocht

Dit zouden er eigenlijk 38 zijn, laat een woordvoerder van de NPO aan NU.nl weten. Deze afleveringen duren dertig minuten en zijn op dinsdagen om 21.30 uur te zien op NPO1.

Aanvankelijk zou Opsporing Verzocht een lange zomerstop hebben. Nu is echter besloten zes weken langer door te gaan dan gepland. Deze afleveringen zullen in verband met de sportzomer op NPO2 te zien zijn.

“De continuïteit van Opsporing Verzocht is maatschappelijk van groot belang”, laten de NPO en de politie in een gezamenlijke verklaring weten.

“De politie gebruikt de kennis en kunde van het kijkerspubliek bij het oplossen van misdrijven. Dat zorgt ervoor dat zo’n 40 procent van de zaken wordt opgelost. We zijn blij dat we dit in 2021 kunnen voortzetten”, aldus Franki Klarenbeek, coördinator Landelijk Team Opsporingscommunicatie.

Ook politieblok in Crime Desk

Eind oktober werd bekend dat het misdaadprogramma van de publieke omroep in 2021 wordt ingekort en minder vaak wordt uitgezonden. De NPO liet weten het programma met de wijzigingen “toekomstbestendig” te willen maken. Hierop uitte de politie haar zorgen, omdat zaken door een langere zomerstop vertraging kunnen oplopen.

Daarnaast gaan de politie en het Openbaar Ministerie (OM) ook meewerken aan Crime Desk, het nieuwe misdaadprogramma op RTL 5. In dat programma krijgt de politie een apart blok waarin aandacht wordt besteed aan een nog onopgelost ernstig misdrijf.

Opsporing Verzocht wordt momenteel elke dinsdag van 20.35 tot 21.30 uur uitgezonden.

https://www.nu.nl/media/6096880/npo-komt-terug-op-besluit-toch-kortere-zomerstop-voor-opsporing-verzocht

Lees ook:

Politie En OM Werken Mee Aan Misdaadprogramma Van RTL

De Politie En Het Openbaar Ministerie (OM) Gaan Meewerken Aan Het Nieuwe RTL-programma Crime Desk, Maakt Het Bedrijf Dinsdag Bekend.

In iedere aflevering vraagt de politie in opsporingsberichten aandacht voor een nog onopgehelderd ernstig misdrijf. De politie en het OM hopen hiermee op tips van kijkers, die kunnen bijdragen aan het oplossen van een misdrijf.

Daarnaast zijn in Crime Desk, dat door Marieke Elsinga wordt gepresenteerd, onder meer eigen misdaadnieuws en reportages te zien. Ook komen deskundigen als John van den Heuvel, Mick van Wely, Kees van der Spek, Thijs Zeeman, Ewout Genemans en Saskia Belleman duiding geven.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel, tevens producent van Crime Desk, zegt verheugd te zijn over de samenwerking: “De doelstelling om aandacht te vragen voor onopgeloste misdrijven past prima bij de formule van het programma.”

Doordat het opsporingsitem in iedere aflevering een apart blok krijgt, blijft de journalistieke onafhankelijkheid van het programma gewaarborgd, zegt Van den Heuvel. “Het politie-item staat dus los van de overige inhoud van het programma.”

Crime Desk is vanaf 11 januari acht weken lang iedere maandag om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

https://www.nu.nl/media/6096939/politie-en-om-werken-mee-aan-misdaadprogramma-van-rtl

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: