Politie Verzegelt Twentse Supermarkt

Door : | 0 Reacties | Op : 14-08-2020 | Categorie : SoSo Blog

VIDEO De politie heeft de Twentse supermarkt Berning verzegeld nadat de eigenaar een afhaalpunt aan de deur was begonnen. De winkel van eigenaar Raymond Berning ging deze ochtend, ondanks de coronastraf van de veiligheidsregio Twente, gewoon open. Toen Berning de deuren op politiebevel alsnog moest sluiten, opende hij snel een ‘pick-up point’. De politie trad hierop het pand binnen. Berning is woest.

Volgens de veiligheidsregio is de supermarkt sinds april 21 keer gecontroleerd, zijn achttien overtredingen van de coronaregels geconstateerd en is tien keer een last onder dwangsom ( à 5000 euro per stuk) opgelegd. Supermarkteigenaar Raymond Berning zou hier niets mee hebben gedaan.

De supermarktexploitant betwist dat er ongeregeldheden in zijn winkel hebben plaatsgevonden en wilde koste wat het kost openblijven. Hij had vannacht voordat hij openging een bus voor zijn zaak neergezet, om te voorkomen dat handhavers de supermarkt zouden blokkeren. Onder luid applaus van omstanders werd de bus om 08.00 uur weggereden en ging de winkel open. De broodjes werden deze ochtend afgebakken alsof het een dag als alle andere was. Klanten deden ook ‘gewoon’ boodschappen. Voor de supermarkt stond een groep steunbetuigers, protestgroep De Vrije Tukkers.”

https://www.ad.nl/binnenland/politie-verzegelt-twentse-supermarkt-na-18-overtredingen-eigenaar-is-woest~a73d9d2e/

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: