Polygamie..Pijnlijk?

Door : | 0 Reacties | Op : 27-09-2019 | Categorie : SoSo Blog

Onlangs raakte ik in gesprek met een jongedame. Het onderwerp was Polygamie. Ik heb beloofd dat ik er inhoudelijk op in zal gaan dus heb ik dit artikel voor haar gemaakt.

Allereerst: Polygamie dient toegelaten te zijn door de overheid van het land waar men huwt.

De vrouwen en mannen van nu, met name die waar jij het nu over hebt, kennen en begrijpen nauwelijks de regels van Allah, en begrijpen het hele geloof en de essentie daarvan niet. En al helemaal als het neerkomt op polygamie. Dat is een. Daarom zal het de vrouw pijn doen. En daarom gaat de man vaak voor de tweede vrouw enkel en slechts om zijn lust te voeden. Maar als het gaat om een vrouw die de essentie van het geloof begrijpt, en de man die dat ook begrijpt, dan zal er geen sprake van pijn zijn bij de vrouw, want ze weet dat ze het mooiste en belangrijkste zaak van het leven bezit, en dat is haar geloof en niet haar man, en dat deelt ze toch al met miljoenen mensen. En haar man in dit geval, die ook de essentie van het geloof kent, zal niet achter haar rug trouwen, en als hij trouwt zal hij dat doen met een vrouw die het nodig heeft, en niet omdat hij zijn lust wil voeden, een weduwe bv, of oude dame die niet aan een man komt, of een arme vrouw die onderdak nodig heeft, een gescheiden vrouw, hij mag zelfs trouwen met een vrouw die niet eerder gehuwd is geweest, ‘een groen blaadje’, zijn eerste vrouw zal misschien wat jaloezie voelen, maar wel de gezonde vanzelfsprekende menselijke jaloezie, zonder afgunst, en ze zal ten slot gelukkig zijn met de wil van Allah, en de goede daad van haar man.

Maar ach, mannen van nu? Lust jagers (uitzonderingen daargelaten) De mensen die zeggen dat ze hun vrouw niet op de hoogte moeten stellen krijgen van mij een symbolische middelvinger! De vrouw is ook niet verplicht het te aanvaarden. Mocht de vrouw haar man echt niet kwijt willen kunnen ze zoeken naar een compromis. Islammisbruikers en ‘uitgeleefde race-katten’ (bedekt of onbedekt) die op getrouwde mannen afstappen en mededelen dat een man geen overleg met zijn vrouw hoeft te plegen dien je dus niet als voorbeeld te nemen.

Weet je wat het is? Het geloof is vol regels en wetten. En die regels hebben verschillende gradaties. Het een weegt zwaarder dan het andere. En die zijn allemaal zodanig opgesteld dat als men alles stap voor stap en op de juiste volgorde volgt, dat het allemaal gaat kloppen en begrijpelijk zal worden. Maar wat doen vele mannen? Zij gaan voor de tweede vrouw, terwijl ze de eerste vrouw niet eens 10% van haar rechten geven. Logisch dat er dan niks klopt, en dat het dan lijkt alsof het aan de regel zelf ligt, terwijl het de mens is die niet deugt.

Hopelijk heb je wat aan bovenstaande ?

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: