Ramadan en Respect

Door : | 0 Reacties | Op : 04-06-2017 | Categorie : SoSo Blog

De maand Ramadan is voor de Moslims een bijzondere maand. Een maand van onder andere bezinning en verbroedering. Ramadan is de gezelligste maand van het jaar en geeft de vastenden een gevoel van verbondenheid. Als vastende dien je respect te hebben voor deze heilige maand. 

Demonstraties, en ik doel op demonstraties binnen en buiten Marokko houden/organiseren tijdens de maand Ramadan getuigt niet van respect voor onze medemens en Schepper.

In het begin leken de demonstraties op een oprechte schreeuw tegen onrecht, maar het begint er nu op te lijken dat mensen met een niet-zuivere intentie gebruik/misbruik maken van de noden van de bevolking. De massa wordt opgehitst door voortdurend het accent te leggen op Amazigh vs niet-Amazigh. Men speelt in op de emoties van de Imazighen/Irrifijen en men maakt hen wijs dat ze onderdrukt worden, terwijl dit absoluut niet het geval is. Je rechten opeisen is een must, maar doe dat als één volk, als Marokkanen samen; immers is corruptie niet alleen voorbehouden aan Arif, maar ook daarbuiten. Steun Marokko in zijn geheel met al zijn volkeren !

Tot slot wil ik het volgende in het Tmazight zeggen: ayethma/soyethma, Mazigh nier Darabi, neshien marra dewmathan, anafaz ajawja, mesha wensredji 7ad !

Wa 3iesh Almaghrib; Allah, Alwatan, Almalik ☝️

Assalamo Alaykom

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: