Recept Kwarkoliebollen-Quarkbällchen
De duitse versie oliebollen, die je echt binnen no time op tafel hebt staan. Geen gedoe met deeg laten rijzen; simpel, snel en lekker !
Recept: voor zo’n 40-50 stuks
Boter en eieren dienen op kamertemperatuur te zijn.
A-4 eieren (wassen en droogdeppen)
B-75 gram suiker (zoetekauw neemt 100 gram suiker)
C-1 vanillesuiker (of een eetlepel vanille-essence)
D-100 gram roomboter (ongesmolten/ongezouten)
E-500 gram magere kwark
F-1 bakpoeder
G-500 gram bloem
H-snufje zout
Extra:
-Zonnebloemolie
-Poedersuiker
Bereidingswijze:
-A,B,C goed met elkaar mixen. Snufje zout erbij doen. Voeg D en E toe en mix nogmaals kort op een hoge stand. Tot slot F en G gezeefd aan het beslag toevoegen en mixen tot een klontvrij deeg.
-Verhit de olie en schep met 2 lepels het beslag in de pan of gebruik een ijscolepel.
-De oliebollen worden groter tijdens het bakken. Niet al teveel beslag opscheppen en de oliebollen op een lage temperatuur bakken. Als je dit niet zorgvuldig uitvoert, dan bestaat de kans dat ze van binnen niet goed gaar zijn en dat moeten we niet hebben !
-Bestrooi eventueel nog met poedersuiker.
Succes met de oliebollen !
Tips:
Voeg 125 gram krenten of rozijnen aan het beslag. Doe er eventueel nog appelstukjes bij. Vervang de kwark door halfvolle melk. Neem dan 400 ml halfvolle melk. Bestrooi de oliebollen met kaneelsuiker of chocolade.