Chinese kool; gevuld met Gehakt-Rijst

2013-07-19
  • Bereidingstijd : 0m

Vooraf:

-De Chinese koolbladeren dien je voor gebruik eerst in koud water te wassen.
Daarna overgiet je de koolbladeren met heet water en laat ze een paar seconden in het water weken.
Vervolgens spoel je in koud water voorzichtig de warmte uit de koolbladeren.
-Je kunt ook nog eventueel champignons aan het gehaktmengsel toevoegen.
-Bekijk voor meer informatie het artikel: ‘Chinese Kool; gevuld met Gehakt-Rijst’

 

 

Ingrediënten:

-1 Chinese kool(Lidl)
-200 gram lamsgehakt(Marokkaanse slagerij)
-1 klein kopje witte rijst(Albert Heijn, eigen merk)
-2 grof gehakte uien(Lidl)
-1-2 fijn gesneden teentje(s) knoflook(Lidl)
-1 grof gehakte wortel
-1/2 grof gesneden rode paprika(Lidl)
-1/2 grof gesneden groene paprika(Lidl)
-1/4 bosje fijn gesneden koriander(Marokkaanse slagerij)
-1/4 bosje fijn gesneden peterselie(Marokkaanse slagerij)
-2 takjes fijn gesneden bladselderij
-Zout
-Peper
-Cayennepeper voor liefhebbers(pittig)(Albert Heijn)
-Enkele druppels verse sap van een citroen(Lidl)
-1 eetlepel tomatenpuree(Albert Heijn, eigen merk)
-Scheutje(klein) olijfolie traditioneel(Albert Heijn, eigen merk)
-Scheutje(klein) olijfolie extra vierge(Albert Heijn, eigen merk))

 

 

Extra:

-Groente-bouillonblokje(Knorr of Maggi, Albert Heijn)
-Koekenpan met anti-aanbaklaag(Bijvoorbeeld Tefal)
-Pan met deksel.

 

 

Bereidingswijze:

Neem de koekenpan en voeg de olijfolie en zout toe.

Doe het gehakt, de groenten, koriander, peterselie en bladselderij in de koekenpan en bak het geheel goed aan.

Voeg nu de overige kruiden aan het gehakt-groentemengsel en vermeng alles goed met elkaar.

Doe nu de citroensap en tomatenpuree erbij en laat enkele minuten sudderen.

Neem de rijst en verdeel het over de koekenpan en schep meerdere malen goed om, dit om aanbranden te voorkomen.

Zet het vuur uit en laat het gehakt-rijstmengsel afkoelen.

Neem een Chinees koolblad voor je op het werkoppervlak.

Leg in het midden van het blad een beetje van de gehakt-rijsvulling.

Sla links en rechts het koolblad om de vulling heen.
Nu heb je als het goed is een gevulde verticale koolreep.
Rol de Chinese kool nu verder op tot een koolrolletje.

Herhaal bovenstaande, totdat al je Chinese koolbladeren op zijn.

Leg nu de koolrolletjes in de pan en overgiet ze met kokend water, totdat de rolletjes net onder staan.

Verkruimel de Knorr of Maggi boven de koolrolletjes en zet de deksel op de pan.

Laat het water opkoken en zet daarna het vuur lager.

De koolrolletjes zijn klaar, wanneer ze al het vocht hebben opgenomen.

Dien ze warm of koud op.

Geniet van je gevulde Chinese koolrolletjes !

 

 

Categorie: ,
Waardering

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 x beoordeeld

8.213 views

Related Recipes:
  • Tortilla; Spaans

  • Soso Kitchen’s Red Snapper op een bedje van Paprika-Salsa uit de oven

  • Salsa: Ui-Tomaat-Paprika

  • Penne in Blanke Room – Parmezaanse Kaas – Saus met een vleugje Rozemarijn

  • Penne in Blanke Room – Mascarpone – Italiaanse Kruiden – Saus met gegrilde Champignons en Kipstukjes

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: