Tagliatelle in Tomaten – Room – Saus met Kruiden en Garnalen

2013-07-23
  • Bereidingstijd : 0m

Vooraf:

-Met een glas, bedoel ik een Nederlands theeglas met oortje.
-In plaats van Passata Di Pomodoro kun je ook tomatenpuree gebruiken.

 

 

Ingrediënten:

-Tagliatelle(Albert Heijn, eigen merk, 500 gram)
-Garnalen, rauw(vriesvak, Albert Heijn)
-Room(Albert Heijn, eigen merk)
-Mascarpone(Galbani, Albert Heijn, 250 gram)
-Scheutje olijfolie mild(Albert Heijn, eigen merk)
-2 uien(Lidl)
-2 teentjes knoflook(Lidl)
-1/4 rode paprika(Albert Heijn of Lidl)
-Passata Di Pomodoro(Euro Shopper, Albert Heijn)
-1/2 bosje peterselie(Marokkaanse slagerij)
-1/4 bosje koriander(Marokkaanse slagerij)
-Zwarte pepermolen(Albert Heijn)
-Zout
-1 citroen(Albert Heijn of Lidl)
-Water

 

 

Extra:

-Pan(x2)
-Stoompan
-Vergiet
-Citroenschijfje
-Peterselie
-Verse bieslook(Albert Heijn)

 

 

Bereidingswijze:

Schil de uien, knoflook, paprika en snijd deze in kleine stukken.

Neem een pan en doe daar het zout, de olie, uien, knoflook en paprika in.

Fruit ze even aan en voeg daarna de koriander en peterselie toe.

Voeg met behulp van de pepermolen wat verse peper toe aan de pan.

Doe nu de room in de pan en laat het geheel kort opkoken.

Neem de staafmixer en mix tot een gladde saus.

Voeg nu de helft van de Passata Di Pomodoro en een glas water toe en laat het geheel wederom opkoken.

Voeg tot slot 2 eetlepels Mascarpone aan de saus toe en laat de pan op een matig vuurtje sudderen.

Kook de Tagliatelle volgens de verpakking in 7 minuten beetgaar.(Al dente)

Neem de ontdooide garnalen, was ze met koud water en knijp verse citroensap van 1 citroen boven de garnalen uit en stoom ze in ongeveer 5 minuten gaar.

Giet de Tagliatelle af en doe weer terug in de pan.

Houd wat saus apart en giet de rest van de saus over de Tagliatelle heen en vermeng alles met elkaar.

Maak het bord met de Tagliatelle en garnalen op en besprenkel nog met de resterende saus.

Serveer met een citroenschijfje, een takje peterselie en verse bieslook.

Eet Smakelijk ! Bsa7a !

Categorie:
Waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Rate this recipe

3 x beoordeeld

3.644 views

Related Recipes:
  • Tortilla; Spaans

  • Soso Kitchen’s Red Snapper op een bedje van Paprika-Salsa uit de oven

  • Salsa: Ui-Tomaat-Paprika

  • Penne in Blanke Room – Parmezaanse Kaas – Saus met een vleugje Rozemarijn

  • Penne in Blanke Room – Mascarpone – Italiaanse Kruiden – Saus met gegrilde Champignons en Kipstukjes

Recipe Comments

Comments (2)

  1. posted by Sanae on 24-07-2013

    Dank je, het smaakte heerlijk!!!

    • posted by SoSo Kitchen on 24-07-2013

      Graag gedaan Sanae!!!!!
      :-P

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: