Thafdath / Harcha – Marokkaanse Griesmeelbrood

2013-07-27
  • Bereidingstijd : 0m

Ingrediënten:

-500 gram groffe griesmeel( Marokkaanse slagerij)
-Scheutje olijfolie traditioneel(Albert Heijn)
-Zout
-1 afgestreken eetlepel suiker
-5 eetlepels melk(Albert Heijn)
-1 eetlepel roomboter(Lidl, ongezouten)
-Koud water

 

 

Extra:

-Anagdam(Marokkaanse gietijzeren pan)
-Roomboter
-Honing(Aldi)
-Confiture

 

 

Bereidingswijze:

Neem een diepe kom.

Vermeng een scheutje olijfolie met de griesmeelkorrels.

Voeg dan de roomboter toe en kneedt de boter met je vingertoppen door het griesmeel.

Doe nu het zout en de suiker bij het griesmeel.

Voeg beetje bij beetje koud water toe, totdat je een samenhangend geheel van het deeg kunt maken.(Zie onderstaande afbeelding)

Leg het deeg in de anagdam en rek het deeg met je hand uit, zodat het deeg de hele anagdam beslaat.(Zie onderstaande afbeelding)

Zet de anagdam op het vuur en bak de thafdath op een heel zacht vuurtje aan beide kanten goudbruin.

Serveer met roomboter, honing of confiture.

Bsa7a ! Eet Smakelijk !

 

thafdath 2thafdath 3thafdath 4

 

 

 

 

 

 

Categorie:
Waardering

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 x beoordeeld

14.182 views

Related Recipes:
  • Kokos – Cocos Koekjes

  • Kaas – Ham Broodjes

  • Remsemen gevuld met Turkse Kaas en Peterselie

  • Kaas-Prei Taartje

  • Lahmacun

Recipe Comments

Comments (9)

  1. posted by layla on 28-07-2013

    Wat lekker zeg!!!! Besa7a zuster.

    Mag ik vragen hoeveel water je ongeveer gebruikt en zout?

    • posted by SoSo Kitchen on 01-08-2013

      Allah ja3tik sa7a Layla,
      Sorry je reactie is mij ontgaan, maar ik doe er net zoveel water bij, totdat het deeg bij elkaar te rapen is.
      Zout doe ik op gevoel, de een houdt van zout en de ander helemaal niet, dus ik zou zeggen voeg zout toe op jouw gevoel.
      Groetjes!

  2. posted by Oemadam on 04-08-2013

    Salaam soso ken je het gebruikelijke riffijnse tafdart dat word gemaakt van bruine meel??? Ik weet niet hoe ze dat noemen. Maar ken je die variant ook?

    • posted by SoSo Kitchen on 04-08-2013

      Salam Oemadam,
      Deze komt nog aan bod.
      Groetjes!

  3. posted by Sanae on 30-10-2013

    Super zin in !! Weet al wat ik morgen ga ontbijten.. :wink: mmmmhh

  4. posted by A.hamid on 17-01-2014

    waar kunje zn ding kopen waarje harsha in kunt bakken?

  5. posted by SoSo Kitchen on 23-01-2014

    Hallo A. Hamid,
    Deze komt uit Marokko, maar je kunt ze ook in Marokkaanse bazaars in Nederland vinden.
    Groet,

  6. posted by Dien on 25-02-2014

    Wanneer gebruik je de melk? Staat er niet bij

  7. posted by nadia on 16-02-2016

    Hoi…nou vind ik zelf dit recept lekker maar mijn man die houd van de andere versie namelijk de volkoren ofzoiets. Heeft u daar een recept van zeg maar dat het de volkoren versie is? Help mij want hij klaagt altijd dat ik het niet goed doe.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: