



Categorie: Brood & Deegwaren , Hapjes , Hoofdgerechten , Nagerechten
Voor 10-12 stuks.
Ingrediรซnten:
-1 blikje tonijn(Op oliebasis, Lidl)
-1 ui(Lidl of Aldi)
-1 aardappel(Lidl)
-1 wortel(of bospeen)(Lidl)
-4 takjes peterselie(Marokkaanse slagerij)
-4 takjes koriander(Marokkaanse slagerij)
-1/4 theelepel oregano(Albert Heijn)
-1/4 theelepel zwarte peper(Lidl of Albert Heijn)
-1/4 theelepel witte peper(Lidl of Albert Heijn)
-1/4 theelepel paprikapoeder(Lidl of Albert Heijn)
-1 ei
-1 eetlepel paneermeel(Naturel, Albert Heijn)
Extra:
-Kom
-Bord
-Paneermeel
-Zonnebloemolie(Lidl)
-Rasp(Blokker)
-Frituurpan
-Keukenpapier(Lidl)
-Chilisaus(Inproba, Lidl)
Bereidingswijze:
Neem een kom.
Pel de ui en rasp deze boven de kom.
Schil de aardappel en wortel en rasp deze ook boven de kom.
Snijd koriander en peterselie fijn en voeg deze toe aan de geraspte ui, aardappel en wortel.
Laat de tonijn uitlekken en doe deze in de kom.
Voeg nu de kruiden toe en vermeng alles samen.
Was het ei, dep deze droog en breek het ei boven de kom.
Mix het ei goed door de bovenstaande ingrediรซnten en voeg de paneermeel toe.
Laat het mengsel even staan.
Verhit de olie in de frituurpan.
Neem wat van het tonijnmengsel, vorm een bal ter grootte van een walnoot en wentel deze in het bord met paneermeel.
Schud overtollige paneermeel af en frituur de tonijnkroketjes in 2 porties in circa 4 minuutjes goudbruin.
Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier.
Serveer de tonijnkroketjes warm of koud met chilisaus !
Eet Smakelijk ! Bsa7a wa Ra7a !
(5 / 5)
2 x beoordeeld
11.333 views
posted by Oemsafiyya on 26-07-2013
Hoe veel balletjes haal je ong eer der uit xx
posted by SoSo Kitchen on 26-07-2013
Hallo Oemsafiyya,
In het recept heb ik vooraf aangegeven dat je er 10 tot 12 visballetjes van kunt maken.
Groetjes!
posted by Naoual on 29-07-2013
Wat een simpel recept. Oogt heerlijke en ruikt heerlijk. Ben benieuwd vanavond
posted by SoSo Kitchen on 30-07-2013
Hallo Naoual,
Hopelijk heeft het goed gesmaakt
posted by Nadia on 18-10-2013
ga deze ook eens maken en laat weten hoe ze hebben gesmaakt

posted by SoSo Kitchen on 23-10-2013
Moet je zeker doen Nadia…heel simpel, maar lekker !