Reminder ‘Dhul Hidjah’- ‘Arafah’

Door : | 0 Reacties | Op : 18-08-2017 | Categorie : SoSo Blog

In de loop van volgende week breekt de Bedevaartsmaand ‘Dhul Hidjah’ aan.

De eerste tien dagen van de Islamitische Bedevaartsmaand ‘Dhul Hidjah’ zijn gezegende dagen. De tiende dag is ‘Ied ul Adha’ (Offerfeest)

Sterk aanbevolen is het vasten van de negende dag van de Islamitische maand ‘Dhul Hidjah’, de dag vóór ‘Ied ul Adha’ (Offerfeest). Dat is de dag waarop de Bedevaartgangers in de plaats ‘Arafah’ verblijven.

De Profeet (salla Allaho âlayhi wa salam:vrede en zegeningen met hem) werd gevraagd over de verdienste van het vasten van deze dag, waarop hij antwoordde:

“(de kleine zonden van) Het vorige en het komende jaar worden daardoor kwijtgescholden.”

Hadith in Sahih Moslim

….

Een lekker en simpel gerecht (gezonde snack zonder toevoeging van eieren) om je vasten mee te verbreken zijn deze aardappelburgers. Niet vastenden kunnen vanzelfsprekend ook ten alle tijden, op elk gewenst moment een beroep doen op deze heerlijke burgers ? 

De aardappelburgers kun je met een lichte salade, brood en/of soep serveren.

 

Recept voor 20 middelgrote burgers

-500 gram kruimige aardappelen

-1 (gewone) ui

-1 rode ui

-1 teentje knoflook (kun je eventueel achterwege laten)

-1 bosui/lente-ui 

-1/4 deel rode paprika

-1/4 deel groene paprika

-2 takjes koriander (kosbar)

-2 takjes peterselie (ma3dnos)

-1 takje/stengel bladselderij (krafaz)

-zout

-1/4 theelepel zwarte peper

-1/4 theelepel witte peper

-1/2 theelepel rode paprikapoeder

-snufje nootmuskaat

-1 volle eetlepel paneermeel

 

Extra:

-Paneermeel

-Zonnebloemolie

-Bakpapier

-Schuimspaan

-Keukenpapier

 

Bereidingswijze:

-Breng de aardappelen met schil in een pan met water en een beetje zout aan de kook.

-Pel de uien en het knoflookteentje. Verwijder eventuele, verkleurde buitenste bladeren van de bosui. Deze kun je vanaf de bovenkant aftrekken. Snijd dan het witte onderste topje eraf (een halve cm volstaat). Snijd ook een paar millimeters van de onderkant van de smaakmakers (kruiden: koriander, peterselie, bladselderij) eraf.

-Was alle groenten en smaakmakers. Dep deze goed droog, snijd deze heel erg fijn en zet apart.

-Giet de gekookte aardappelen af. Laat de aardappelen even afkoelen en trek de schil ervan af met een mesje. De aardappelen dus niet na het afgieten in koud water leggen of schillen, maar de schil met behulp van een mesje eraf trekken.

-Stamp de aardappelen fijn met het zout en overige kruiden.

-Voeg de groenten, smaakmakers en paneermeel toe en vermeng alles samen.

-Bestrooi een vel bakpapier met wat paneermeel. Dompel een lepel of ijscoschep in koud water, schud overtollige waterdruppels af en neem wat van het aardappelmengsel (herhaal dit telkens weer). Vorm een bol in je hand en rol deze vervolgens in het paneermeel. Leg de bol op het bakpapier en druk deze dan pas plat en vorm tot een mooie ronde burger. 

-Verhit de olie in de pan, totdat deze goed heet is. Wanneer je dit niet doet, zullen je burgers olie opslurpen en vettig worden..en dat moeten we niet hebben ! 

-Frituur de aardappelburgers een paar minuten, totdat ze een knapperige korst hebben verkregen. Gebruik een schuimspaan om de burgers uit de olie te halen en leg ze op een bord met keukenpapier om overtollige olie te absorberen.

Vergeet het sausje niet…bsa7a..eet smakelijk !!

 

Tips:

-Voeg jalapeñopepers en/of cayennepeper en/of sambal toe indien je de burgers pittig wilt hebben.

-Voeg groene en/ of zwarte olijven toe.

-Voeg tonijn aan het aardappelmengsel toe.

-Stop een stukje kaas of stukje mozzarella in de aardappelburgers, voordat je deze tot een burger vormt.

-Voeg Italiaanse kruiden, bieslook of andere kruiden naar wens toe.

-Voeg kruiden toe aan het paneermeel.

 

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: