Remsemen / Lemsemen

Door : | 4 Reacties | Op : 26-06-2013 | Categorie : SoSo Blog

Remsemen / Lemsemen betekent pannenkoeken.

Het maken van deze pannenkoeken neemt wel veel tijd in beslag, maar de vierkante pannenkoeken, die uit een aantal lagen bestaan, zijn niet weg te denken uit de Marokkaanse cultuur.

De remsemen / lemsemen kun je decoreren met honing en amandelen- of amandelschaafsel.
Je kunt ook voor hartig gaan en de pannenkoeken vullen met gehakt, kip, aardappelen, kaas of je kunt er afzonderlijk honing, boter of gewoon throessi bij serveren.
Natuurlijk kun je de pannenkoeken ook naturel eten, maar ik doe er vaak nog schenkstroop in, omdat ik dat zo heerlijk vind; Marokkaanse pannenkoeken met de finishing touch van de originele schenkstroop van Gilse, verrukkelijker kan niet!

Een traditioneel gerecht genaamd ‘rfissa’,  waarbij een kipstoofgerecht met onder andere fenegriek op een bedje van remsemen / lemsemen  wordt geserveerd is heel populair in de Marokkaanse keuken.
Dit gerecht volgt nog!

Een andere soort pannenkoek is de ‘gringo’ / ‘baghrir’. Meer hierover in het volgend artikel.

ramsaman 27

Comments (4)

 1. posted by Oemadam on 03-07-2013

  Salam, allereerst wil ik je een compliment geven voor je kookkunsten! het ziet er echt heerlijk uit masha Allah! Ook ziet je website er erg leuk uit.

  ik heb al heel vaak msemmen gemaakt maar ze komen nooit perfect uit. ze zijn soms zelfs niet gaar terwijl er wel bruine plekken zijn. ik heb echt meerdere recepten uitgeprobeert maar het lukt gewoon niet.

  Kan je me misschien jouw recept geven en me uitleggen hoe ik het moet doen

  • posted by SoSo Kitchen on 03-07-2013

   Salam hallo,

   Dankjewel meid barak Allaho feek. De website heb ik aan mijn geweldige webdesigner te danken!
   De bedoeling is dat er vanaf morgen recepten geplaatst worden inshaAllah. Tevens zal ik er dan uitgebreid op terugkomen en voorbereidingsfoto’s plaatsen. En wie weet in de toekomst een filmpje maken van de voorbereiding van de remsemen.

   Maar om kort inhoudelijk op een punt in je verhaal terug te komen: wanneer je je vuur te hoog zet dan worden ze wel snel bruin aan de buitenkant, maar van binnen zijn ze dan niet gaar.
   In het vervolg moet je je vuur op een lager pitje zetten en de remsemen regelmatig keren.

   Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt en zal er nog op terug komen.

   Met vriendelijke groet,

   SoSo Kitchen

 2. posted by Oemadam on 04-07-2013

  Dank je wel voor je antwoord en in sha Allah zal ik het leren. ik ben nu al een grote fan van je!

  ik zet het vuur op een laag pitje, dus daar ligt het ook niet aan. dus ik weet echt niet wat ik verkeerd doe subhanaAllah

  • posted by SoSo Kitchen on 04-07-2013

   Graag gedaan meid. Het komt helemaal goed inshaAllah. We hebben het allemaal moeten leren en niemand is als een keukenprinses geboren..dat leer je op den duur!
   Ik heb het recept van de remsemen er zojuist op gezet. Ik zal ook zometeen de voorbereidingsfoto’s proberen te plaatsen.

   Bedankt voor je enthousiasme !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: