Remsemen/Lemsemen Dulche de Leche Pecannoten

Door : | 0 Reacties | Op : 25-08-2017 | Categorie : SoSo Blog

Dulche de Leche is gezoete, gecondenseerde melk dat je tot een soort van caramelpasta omtovert. Hoe langer je het blikje met inhoud (gecondenseerde melk) in een pan laat ‘koken’ des te intenser de kleur van de Dulche de Leche wordt. Voor een lichte karamelkleur houd ik 2 uur kooktijd (op een zacht vuurtje) aan, voor een intensere karamelkleur houd ik 3 uur kooktijd (op een zacht vuurtje) aan.

Benodigdheden en Bereidingswijze Dulche de Leche.

-Blikje gecondenseerde melk (bijvoorbeeld Friesche Vlag)
-Ruime pan met water

*Breng het water aan de kook en laat het blikje 2 of 3 uur koken. Afhankelijk van hoe intens je de caramelpasta wilt hebben.

*Check regelmatig of het blikje nog wel genoeg onder water staat, giet indien nodig wat extra water in de pan. Wanneer het blikje niet meer onder water staat heb je de kans dat het blikje ontploft en dat moeten we niet hebben !

*Laat het blikje na het koken helemaal afkoelen, voordat je deze opent.

 

Recept en Vouwtechniek Remsemen/Lemsemen

Deze vind je op deze site terug. Voer Remsemen/Lemsemen in, in het zoekbalkje linksboven op de site, en alle artikelen, recepten en vouwtechnieken met betrekking tot de pannenkoeken komen tevoorschijn.

 

Vultechnieken Remsemen/Lemsemen 

Met betrekking tot het vullen hanteer ik 2 technieken:

1:Vullen van de Remsemen/Lemsemen tijdens het vormen van de pannenkoeken.

2:Vullen van de Remsemen/Lemsemen na het (af)bakken van de pannenkoeken.

Techniek nummer 2 geniet mijn voorkeur, omdat de pannenkoeken optisch mooier ogen en technisch gezien intacter blijven. Bovendien blijft de vulling op zijn plek en valt niet uit de pannenkoeken. Doorgaans weet men niet dat de pannenkoeken gevuld zijn. Never judge a book by its cover !

Zoals ik ooit in een artikel met betrekking tot de pannenkoeken heb vermeld kun je hetgeen je in elkaar ‘monteert’ weer ‘demonteren’. Zodra de pannenkoeken wat afgekoeld zijn vouw je de pannenkoeken weer open, zoals je op de onderstaande afbeelding kunt waarnemen.

Vervolgens ga je aan de slag met het vullen van de pannenkoeken naar wens, bijvoorbeeld met gehakt, kip, tonijn, kaas, jam etc. etc. Vandaag heb ik ze met Dulche de Leche en geroosterde pecannoten gevuld.

Tot slot vouw je de pannenkoeken weer tot een pakketje samen.

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: