Rfissa met Treed en Boerenkip

Door : | 1 Comment | Op : 20-12-2013 | Categorie : SoSo Blog

Rfissa; een gerecht dat beter bekend staat als een gerecht bedoeld voor de kraamvrouw, een ‘nfissa’; een vrouw die dus pas bevallen is van een kindje.
Rfissa dus voor een nfissa !

Maar natuurlijk is het ook gewoon lekker op een vrijdag of een dag waarop je veel tijd te besteden hebt in de keuken; immers dit gerecht neemt heel veel tijd in beslag !

De treed heb ik in slierten geknipt en gestoomd in de stoompan, zoals je op de volgende afbeelding kunt waarnemen.
Er bestaat ook een speciale treedpan, eigenlijk een soort van metalen, bolle verwarmingselement, die je met een meelpapje besmeerd en het deeg er vervolgens vanaf trekt.
Deze heb ik ooit in het oude Fés; Moulay Driss, mogen ‘ontmoeten’, nadat ik er met mijn hand opleunde…gelukkig was die treedbol nog niet gloeiheet haha !

Het gerecht bestaat uit een boerenkip (jazid abeldi / djazj beldi) met een volle rijke saus, waarbij fenegriek en linzen kenmerkend zijn voor de traditionele rfissa.
De kip op een bedje van treed heb ik ook nog met gepocheerde, gepelde en gefrituurde amandelen bestrooid.
Natuurlijk heb ik altijd extra veel saus achter de hand, die ik in een schenkkan erbij serveer !

Rfissa kun je ook met remsemen – lemsemen bereiden.

Rfissa treed sliertenRfissa met Treed 2

 

 

 

 

 

 

 

Rfissa met Treed 3

 

 

Comment (1)

  1. posted by Siham on 27-02-2016

    Waar is het recept? Gr Siham

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: