Rotterdamse Politiemedewerker Verdacht Van Ontucht Met Arrestant

Door : | 0 Reacties | Op : 14-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

Het wordt steeds gekker!

Een 29-jarige medewerker van de Rotterdamse politie is maandag opgepakt op verdenking van ontucht, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. Hij zou als medewerker arrestantenzorg een vrouwelijke arrestant (22) hebben misbruikt.

De ontucht vond vorig jaar augustus plaats toen de vrouw in een Rotterdams cellencomplex zat. De verdachte was toen aan het werk.

Na de melding van de vrouw is er direct een onderzoek ingesteld, aldus het OM. De politiemedewerker is vervolgens door zijn werkgever buiten functie gesteld. Nadere mededelingen over de gebeurtenissen doet het OM op dit moment niet.

De Rotterdammer is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat hij twee weken langer blijft vastzitten.”

https://www.nu.nl/binnenland/6101952/rotterdamse-politiemedewerker-verdacht-van-ontucht-met-arrestant

“In principe geldt er de regel dat een politiemedewerker of gevangenisbewaker nooit alleen mag zijn met een arrestant of gedetineerde.. Juist om zowel machtsmisbruik als valse aanklachten te voorkomen. Het is voor een medewerker met foute bedoelingen anders namelijk heel makkelijk om misbruik van de situatie te maken. Net als dat het voor een gedetineerde of arrestant heel makkelijk is om onjuiste aanklachten te doen. Moraal van het verhaal is, houdt die regel ten alle tijde in acht en zorg dat er altijd minstens 2 medewerkers aanwezig zijn, zeker als er geen camera is.”

👍

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: