‘Ruim 80.000 Amerikanen Melden Zich Als slachtoffer Misbruik Padvinders’

Door : | 0 Reacties | Op : 16-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

Ruim 80.000 Amerikaanse padvinders hebben een klacht ingediend over seksueel misbruik in het verleden bij de scoutingorganisatie Boy Scouts of America. Ze hebben zich gemeld bij het compensatiefonds van de organisatie in de hoop op een schadevergoeding.

Volgens de advocaten van de klagers gaat het om bijna acht keer zo veel gevallen als wereldwijd bij de katholieke kerk, waar zich ongeveer 11.000 slachtoffers van misbruik hebben gemeld.

De Boy Scouts of America zelf wil het aantal klagers niet bevestigen, maar zegt wel geschokt te zijn door het aantal personen dat heeft geleden onder de misstanden in het verleden.

De organisatie vroeg in februari faillissement aan. Daarmee werden alle vorderingen tot schadevergoeding die door voormalige padvinders waren ingediend bevroren en doorgeleid naar het compensatiefonds.

Omvang compensatiefonds nog onbekend

Boy Scouts of America werd opgericht in 1910 en is met afstand de belangrijkste scoutingbeweging van de Verenigde Staten, met 2,2 miljoen leden van 5 tot 21 jaar. De organisatie heeft een geschat vermogen van 1 miljard dollar (ruim 844 miljoen euro). Het is nog niet bekend hoeveel geld zal worden besteed aan het compensatiefonds.

Het seksueel misbruik onder Amerikaanse padvinders kwam aan het licht in 2012, toen de krant Los Angeles Times interne documenten van de organisatie publiceerde waarin decennia van misstanden werden beschreven.

https://www.nu.nl/buitenland/6090854/ruim-80000-amerikanen-melden-zich-als-slachtoffer-misbruik-padvinders

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: