Seffa Vermicelli, Madfouna, Tfaya

Door : | 0 Reacties | Op : 15-09-2019 | Categorie : SoSo Blog

Terwijl ik dus bezig was met mijn Marokkaans gerecht ???wajow..’ketret alham katda7ak’ (is ‘darijja’ en betekent zoiets als ja.. hoe moet ik dit nu interpreteren ?..dat ik gewoon moet lachen vanwege alle commotie) lees ik dus: “Marokkaanse Islam als exportproduct tegen extremisme”..leuk toch..gewoon terugkapen die handel ? Marokko kent van oudsher de Madhab Maliki (de Maliki-wetschool) en daar is niets mis mee! Verdeel- en heers is weer een andere discussie!

Maar even serieus..er bestaat maar één Islam..er bestaat maar één Quran, maar neemt niet weg dat de meest dominante vorm van de Islam, dus de vorm die naar extremisme neigt, afkomstig is uit het Midden-Oosten en de overhand dreigt te nemen. Ik heb het al een keer eerder gezegd (in een ander artikel), maar geweldsdreiging komt niet voort uit het *Salafisme, maar uit extremisme. Daar hoort de nadruk op te liggen. Extremisme is het probleem en dat is niet van de Islam. Dus kan me wel vinden in de titel: “Marokkaanse Islam als exportproduct tegen extremisme”..Madhab Maliki=Mo3tadi ?

*Salafisme

Salafisme betekent niets meer dan het volgen van de Sunnah, de leefwijze van de Profeet en van de Metgezellen. De term Salafisme heeft een negatieve lading gekregen en lijkt in vele opzichten een beschuldiging. De term lijkt negatief ingekleurd. In feite is iedere (soennietische) Moslim een Salafist. Tegenwoordig is de term een soort verzamelnaam geworden voor orthodoxe-conservatieve Moslims. Extremisten zijn mensen die beweren dat ze Salafisten zijn. Er is een verschil tussen de Quran-Soennah volgens het begrip van de Salaf (de vrome voorgangers) en een groepje genaamd de Salafi-sekte die een eigen Islam creëert.

Mijn Seffa Vermicelli dus met kip (gebraden kip voor de verandering), saus, amandelen, gekarameliseerde uien/rozijnen, kaneel en poedersuiker..100% Marokkaans ?

Fijne Avond,

Sosokitchen.nl

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/ophef-moskeescholen-quranscholen

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-ophef-moskeescholen-quranscholen

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: