Seffeth / Seffa van Vermicelli

Door : | 0 Reacties | Op : 10-06-2013 | Categorie : SoSo Blog

Seffeth / Seffa staat voor couscous als nagerecht met rozijnen, gedecoreerd met gepocheerde, gepelde en gefrituurde amandelen, kaneel en poedersuiker.
Maar in plaats van couscous kun je seffeth / seffa ook met vermicelli of rijst bereiden, zoals je op de afbeelding kunt zien.

Alhoewel ieder zijn eigen bereidingswijze hanteert, is de behandeling ongeveer hetzelfde als bij de couscous. De vermicelli dient ook een aantal keren in de stoomvergiet van de couscouspan gestoomd te worden, totdat de vermicelli gaar is.

Een andere variant is couscous ‘madfouna’; een combinatie van hartig en zoet. Een voor- en nagerecht in één, want dat is het eigenlijk.
Het hartige bereid met vlees of kip wordt als het ware onder de couscous ‘verstopt’; daarom heet het ook madfouna.
Vervolgens wordt de couscous dan onder andere gedecoreerd met rozijnen, gepocheerde, gepelde en gefrituurde amandelen, kaneel en – / of poedersuiker.
De couscous kun je ook door vermicelli of rijst vervangen.
Dit gerecht volgt nog!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: