Sellou – Sfouf – Sfoef – Zammita

Door : | 0 Reacties | Op : 09-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

Één hapje volstaat om een ware smaakexplosie tot stand te brengen.
Niets zo verleidelijk als de rijke, mysterieuze, notenachtige, zoete sellou.

De basis wordt gelegd door de bloem die langzaam in de oven wordt gebrand en wederom hanteert een ieder zijn eigen bereidingswijze en recept, maar in dit familierecept komen allerlei geuren en aroma’s vrij door de licht geroosterde cocos, anijs-, venkel- en sesamzaad.
De gepocheerde, gepelde en gefrituurde amandelen, walnoten en pinda’s zorgen niet alleen voor de overweldigende smaak, maar geven het geheel ook structuur.
Tot slot laat de natuurlijke honing met haar kenmerkende eigenschappen de sellou goed tot haar recht komen.

Sellou, tijdens de ramadan en het suikerfeest een absolute must, maar op feestjes, zoals geboortefeesten kan de sellou ook als een leuk presentje dienen, door het mooi in doorzichtige folie in te pakken en aan de gasten bij vertrek mee te geven.

Een andere benaming voor sellou is sfouf, sfoef of zammita.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: