Sfenzj

Door : | 2 Reacties | Op : 11-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

Gesuikerd of niet deze Marokkaanse donuts zijn heerlijk met een pot na3na3thee(muntthee) of met de Minty Morocco van Pickwick !

Tijdens de bereiding moet het deeg heel erg plakkerig zijn om uiteindelijk tot een zachte, luchtige sfenzj te komen.
Je handen dompel je in water, schud het overtollig water eraf, neemt wat deeg met je ene hand , terwijl je met je andere hand het deeg afknijpt.
Daarna vorm je een donut in je hand, die je vervolgens in de hete olie mooi goudbruin bakt.
Dit werk vereist wat handigheid en het klinkt heel cliché, maar oefening baart kunst !

Je kunt de sfenzj uiteraard ook bestrooien met suiker, versieren met chocolade en overige strooisels !

Comments (2)

  1. posted by samya on 12-07-2013

    Ik wacht met smart op het recept heerlijk zien ze eruit ga zo door schat xx

  2. posted by SoSo Kitchen on 12-07-2013

    Het recept staat er al op. Op de afbeelding bij de recepten is de sfenzj versierd met chocolade en hagelslag, wellicht is het je ontgaan.
    Dankjewel !!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: