Soerah 112

Door : | 0 Reacties | Op : 03-12-2021 | Categorie : SoSo Blog

Dit is niet het universele, Europese alarmnummer, maar Soerah 112:

Al Ikhlas: De Toewijding: 112:1-4

De soerah is vernoemd naar de toewijding in het geloof, echter niet specifiek genoemd in deze soerah. De soerah maakt duidelijk dat God één is. Hij is Allah, als Enige. Die als kenmerk heeft; Eenheid. Hij beschikt over de Schone Namen, Verheven Eigenschappen en Daden. 

De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft over deze soerah in de Koran gezegd: “Het reciteren van soerah al-Ikhlas staat gelijk (in beloning) aan (het reciteren van) één derde (deel) van de Koran.” Een vers met een gigantische waarde die tegelijkertijd gemakkelijk te memoriseren is. Als je het vers nog niet kent, leer het dan meteen!

basmala


بِسۡمِ
 ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle.

قُلۡ هُوَ ٱللَّهُ أَحَدٌ ١

Zeg: “Hij is Allah, de Enige.

ٱللَّهُ ٱلصَّمَدُ ٢

Allah is Zichzelf- genoeg, Eeuwig.

لَمۡ يَلِدۡ وَلَمۡ يُولَدۡ ٣

Hij verwekte niet, noch werd Hij verwekt.

وَلَمۡ يَكُن لَّهُۥ كُفُوًا أَحَدُۢ ٤

En niemand is Hem in enig opzicht gelijk.”

Extra informatie

“Surah Al-Ikhlas is hoofdstuk 112 uit de Koran en bestaat uit vier verzen. Wanneer wij Allah willen leren kennen, dienen wij naar dit vers te kijken. Dit vers leert ons Allen kennen. Wij leren dat Allah de Enige God is en dat alles afhankelijk van Allah is. Allah heeft niks en niemand nodig, terwijl wij allen behoeftig zijn aan Hem. Ook leert dit vers ons dat Allah geen vader of moeder heeft en ook geen zoon of dochter en dat niets en niemand aan Hem gelijk is, in geen enkel opzicht.

Dit vers werd geopenbaard, omdat de veelgodenaanbidders de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) vroegen Allah te beschrijven. Hierop openbaarde Allah dit vers.”

Duakracht.nl

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: