Spontane Etentjes!

Door : | 0 Reacties | Op : 11-01-2020 | Categorie : SoSo Blog

Spontane etentjes genieten de voorkeur, omdat ik dan gewoon mijn gang kan gaan in de keuken, zonder vooraf voorbereidingen te treffen en ga ik meestal voor vleesgerechten. Die zijn nu eenmaal makkelijk te bereiden.

Vandaag op het menu: Van elk 2 borden opmaken:

-Harira met :

-Lamskoteletten uit de oven

-Biefstuklapjes uit de oven

-Gehaktballen die ga ik aanbakken.

-Lamsvlees marmita met wortels, sperziebonen en barqoq-pruimen

-Salade kleurrijk. Ik wilde nog radijsjes hebben, maar mijn man kon het niet vinden en dacht laat ik maar facetimen: “Is dit wat je bedoelt” Hahahah, herkenbaar dames? Komkommer in plaats van een courgette of in dit geval roodlof in plaats van radijsjes. Maar het gaat steeds beter na 15,5 jaar huwelijk! 😅

-Dessert met fruit

Er komen ook kinderen eten dus ik maak ook een pastagerecht.

Én een marmercake met vanilleglazuur! Koffie, thee, nootjes etc.

Wat vlees betreft: Tip

Doen we een beroep op de boer/abattoir (slachthuis) of slager. In het geval van gehakt bij de slager: lamspoot uitkiezen en daar dan gehakt van maken, want in kant-en-klare gehakt weet ik niet wat voor soort vlees er is gebruikt en wat er allemaal in zit. Vet wel separeren en niet met het gehakt vermengen. Doe een scheutje olijfolie bij je gehakt, dan droogt het niet uit. 👍

Vlees: was ik wel voordat ik het gebruik. Eventuele botjes, restjes etc. was je daarmee weg.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: