Stel Jezelf De Volgende Vraag..!

Door : | 0 Reacties | Op : 10-01-2019 | Categorie : SoSo Blog

Is er een benauwder leven dan het leven met een uiteengevallen gezin en verloren kinderen? (Dit kwam vandaag ter sprake)

De Profeet (vrede zij met hem) zei: ‘Iblis (Shaytaan) plaatst zijn troon boven het water en stuurt zijn troepen weg. Degene die hem het liefst is (van zijn troepen) is degene die het moeilijk maakt en de mens probeert te verleiden. Als dat gebeurt, dan zorgt Satan dat deze (van zijn troepen), dichter bij hem mag komen (uit eer en respect voor wat hij deed). Een van de leden van de troepen van Satan komt naar voren en rapporteert wat voor slechts hij gedaan heeft. Satan zegt dan: ‘je hebt niets gedaan!’ Dan komt er een ander naar voren en zegt: ‘ik ben niet bij deze man weggegaan tot ik hem liet scheiden van zijn vrouw.” Satan brengt hem dichter bij hem (uit respect en eer) zeggend: “Ja zeker, jij bent degene (die die eer verdient).’

Muslim

Als het niet lukt om onderling overeen te komen, dan mag er een consulent(e) geraadpleegd worden.

“En als gij een breuk tussen hen vreest, stelt dan een scheidsrechter van zijn familie en van haar familie aan. Indien zij verzoening wensen zal Allah deze tussen hen tot stand brengen. Voorzeker, Allah is Alwetend, Alwijs.” (4:36)

Mochten alle inspanningen tot verzoening mislukken, dan is een ontbinding van het huwelijk de enige manier van verlossing. Toch moet men beseffen dat de Islam een scheiding niet aanmoedigt. De Profeet (vrede zij met hem) zei:

“van hetgeen dat toegelaten is, is een scheiding het meest verfoeilijke in de ogen van Allah.”

Een scheiding kan aangevraagd worden door een man of een vrouw, maar besef dat onvoorwaardelijke liefde zich ontwikkelt met de tijd. Het huwelijk betekent ook het doorstaan van moeilijke periodes. Dit vereist geduld, toewijding en respect voor elkaar. Wees gewoon eerlijk, open, communiceer met elkaar en waak ten alle tijden over je intentie. Wees barmhartig! Dit is mijn kleine oprechte bijdrage !

Sosokitchen.nl

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: