Tajine versus Marmita

Door : | 0 Reacties | Op : 13-05-2013 | Categorie : SoSo Blog

tajins_cWikipedia omschrijft een ‘tajine’ als een Noord-Afrikaanse aardewerken stoofpot ,waarin stoofgerechten worden bereid.
Een soort van keramische schaal met een deksel erop, zo zou je het ook wel kunnen noemen en de gerechten die je met een tajine kunt maken zijn oneindig.

Twee keer in de week staat er een tajine op tafel en de lekkerste tajine is toch de tajine die op een houtskoolvuurtje wordt bereid.
Omdat de tajine van aardewerk warmte vasthoud, worden ingrediënten in het eigen vocht klaar gestoomd, hierdoor blijven vitaminen ook beter behouden.
Door het langzame garen worden alle smaken goed opgenomen door de ingrediënten en dat proef je.

Daarnaast maak ik ook één keer in de week ‘marmita’.
Marmita betekent letterlijk pan en is een afgeleide van het Franse woord ‘marmite’, hetgeen in het Frans staat voor een grote, metalen kookpot met deksel.
Marmita is dus een stoofgerecht die in een pan wordt bereid.

Marmita wordt na het garen op een bord geserveerd in tegenstelling tot het tajinegerecht dat gewoon uit de tajine zelf wordt gegeten.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: