Telegraaf: ’Ga Niet Naar Marokko Deze Zomer’

Door : | 0 Reacties | Op : 14-07-2020 | Categorie : SoSo Blog

Door het zien van het plaatje krijg ik er juist zin in 😅

Triq Slama 👍

Marokkaanse Nederlanders die van plan waren om deze zomer naar Marokko te reizen, kunnen beter thuisblijven. Dit adviseert het informatie- en expertisecentrum EMCEMO.

Marokko opent deze week de grenzen voor buitenlanders die er weg willen en Marokkanen die willen terugkeren. De heropening van de grens is vooralsnog beperkt. Reizigers richting Marokko moeten eerst een coronatest doen en het resultaat bij aankomst tonen. Ook worden er nog geen veerboten uit Spanje toegelaten. Marokko heeft bij deze aankondiging „te veel zaken in het ongewisse gelaten en de vereiste transparantie ontbreekt”, stelt het Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (EMCEMO). De organisatie noemt de verplichte coronatest „nagenoeg onhaalbaar en kostbaar.”

Nog totale lockdown

„Ook geldt in Marokko nog steeds een toestand van beperkte bewegingsvrijheid en in sommige steden geldt een totale lockdown. Dit maakt een vakantieverblijf in Marokko weinig zinvol. Daar komt bij dat de situatie van de zorgsector erbarmelijk is en dat Marokko geen enkele garantie geeft voor de nabije toekomst; het zou dus kunnen dat Marokko weer besluit om niemand te laten vertrekken.”

Een woordvoerder van EMCEMO noemt een reis naar Marokko in de zomer een avontuur. „Iedereen heeft vragen, er zijn veel onduidelijkheden. Marokko biedt geen zekerheid dat Marokkaanse Nederlanders weer kunnen terugkeren naar Nederland”, zegt de woordvoerder.

’Denk aan consequenties’

Vermoedelijk zullen mensen met Marokkaanse roots maar wat graag hun familie zien. Maar let op, aldus het instituut. „Mensen moeten weten wat de consequenties zijn. Ze kunnen er hun baan in Nederland door verliezen als ze niet op tijd terug kunnen keren. We raden mensen aan het avontuur niet aan te gaan.”

Afgelopen week meldde stichting Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders dat de meeste Marokkaanse Nederlanders het niet aandurven om in de zomer naar Marokko af te reizen. Het gros blijft volgens de stichting in Nederland.

https:nl-nl/nieuws/Binnenland/ga-niet-naar-marokko-deze-zomer

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: