Throessi is Traditie !

Door : | 2 Reacties | Op : 01-06-2013 | Categorie : SoSo Blog

Een traditie binnen mijn familie is het serveren van ‘throessi’.
Throessi is zelf geronnen boter (zie vorig artikel) op een bedje van honing.
Als finishing touch decoreer ik het nog met gepocheerde, gepelde en gefrituurde amandelen. Deze draai heeft mijn moeder ooit aan de throessi gegeven en sindsdien doe ik het ook.
De amandelen passen goed bij de zacht-zoete smaak van boter en honing, zonder te overheersen.
Overigens vind ik persoonlijk dat de amandelen de enige notensoort is, die hierbij past. Walnoten en overige notensoorten zijn net te machtig voor dit gerecht.

Throessi wordt geserveerd, wanneer een persoon voor de allereerste keer het huis binnen treed of voor het eerst kennis maakt met de familie.
Allerlei lekkernijen die met de hand wordt bereid, zoals: thachnift (Marokkaans brood) , remsemen / lemsemen (pannenkoeken), gringo / baghrir (gatenpannenkoeken) wordt bij de throessi geserveerd.

Het is altijd feest, wanneer een persoon voor de allereerste keer mijn huis binnen treed. Een leuke traditie die ik met alle liefde in stand houd !

Comments (2)

  1. posted by - on 06-07-2013

    Ik ben echt dol op dhaan throessi!

    Jammer dat de verse alleen in Marokko te vinden is..

  2. posted by SoSo Kitchen on 07-07-2013

    Hallo,
    Bekijk het artikel ‘verse karnemelk, boter, asshier en dhen-i7aaren / smen maak je zelf !’
    Of het nou koeienmelk van Marokkaanse- of Nederlandse bodem betreft, voor dhen-throessi hoef je niet helemaal naar Marokko…je hebt enkel verse koeienmelk en geduld nodig !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: