Trouwstoeten!

Door : | 0 Reacties | Op : 19-09-2019 | Categorie : SoSo Blog

Marokkanen…trending…also “Es wird Zeit, baller’ lo-lo-lo-lo-los los”..

Op verzoek van een 31-jarige dame. Een artikel over de Marokkaanse trouwstoeten. (De afbeelding heb ik van het internet)

Allereerst keur ik het af dat er een agent is neergeslagen.

Ik ben van mening, en niet iedereen hoeft mijn mening te delen, maar een trouwstoet is traditie en iedere cultuur kent zo zijn tradities. Zolang men zich aan de geldende verkeersregels houdt, niet voor overlast zorgt, het overige verkeer niet tot last is en er geen hinder van heeft zie ik het punt niet. De buurt/ buren en de wijkagent verwittigen (met een bord koekjes en een briefje erbij) neemt vooroordelen en spanningen weg.

Voorts vind ik het ook niet netjes en eerlijk gezegd onrespectvol om de bruiloft van een ander te verzieken. Ga dan achteraf verhaal halen als er iets niet is gegaan zoals het hoort.

Toeteren wordt gedaan om de blijdschap met anderen te delen. Zodra de trouwstoet vertrekt toetert men om aan te geven dat men richting de bruid gaat. Wanneer men het ouderlijk huis van de bruid nadert toetert men om aan te geven dat de stoet is gearriveerd.

Moeten familieleden belastende verklaringen over elkaar afleggen?

Nee, familieleden hoeven niets over elkaar te verklaren, waardoor iemand veroordeeld kan worden. Je hoeft niks over jezelf of over een ander te verklaren. Dit heet het verschoningsrecht en iedere Nederlander kan zich hierop beroepen.

Drie categorieën

In Nederland bestaat het verschoningsrecht voor drie categorieën getuigen:

  • familieleden van een van de bij het proces betrokken partijen zoals de (ex-)echtgenoot(-e), (ex-)geregistreerde partner, kinderen, stiefkinderen, en ouders;
  • personen die zichzelf of hun familie door de getuigenis in het gevaar van een strafrechtelijke vervolging brengen (als gevolg van het beginsel van nemo tenetur)
  • personen die in hun dagelijks beroep verplicht zijn tot geheimhouding, beroepsgeheim.

Vertrouwenspersonen

Voor die laatste categorie is door de rechtspraak in Nederland erkend, dat de advocaat, de arts, de geestelijke, de notaris en de medewerker van de reclassering kunnen weigeren een verklaring af te leggen, op voorwaarde dat het gaat om feiten en omstandigheden, die zij in hun hoedanigheid van geheimhouder te weten zijn gekomen. Het wordt ook wel functioneel verschoningsrecht genoemd. De reden voor het verschoningsrecht van deze groep is, dat het gaat om vertrouwenspersonen, voor wie een  beroepsgeheim geldt. Het wordt als een groot maatschappelijk belang gezien, dat een ieder zich vrij tot hen om bijstand en advies moet kunnen wenden, zonder vrees voor openbaarmaking van wat besproken is. Dit belang wordt zo groot gevonden, dat het een inbreuk rechtvaardigt op het genoemde beginsel van de waarheidsvinding.

De privacywetgeving is in Nederland belangrijker dan de informatie met Justitie te delen. Daarvoor moet de wet op de schop. (Daarover is in het verleden uitvoerig gedebatteerd n.a.v. Anne Faber)

Update:

https://www.nu.nl/binnenland/6063305/man-krijgt-15-jaar-cel-voor-neerslaan-agent-bij-trouwstoet-in-rotterdam

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: