Twee Bewakers Beëdiging Biden Weggestuurd Om Banden Met Rechtse Milities

Door : | 0 Reacties | Op : 19-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

Wegens banden met “marginale” rechtse milities zijn twee soldaten verwijderd uit de troepen die woensdag de beëdiging van Joe Biden bewaken, meldt persbureau Reuters dinsdag. Het gaat om twee leden van de Nationale Garde, de reservemanschappen van het Amerikaanse leger.

De landelijke politie FBI screent alle 25.000 gardisten die bij de plechtigheid werken, werd maandag bekend. De vrees voor een aanslag van “binnenuit” is gegroeid na de gewelddadige bestorming van het parlement in Washington door aanhangers van de afzwaaiende president Trump.

Waarnemend minister van Defensie Christopher Miller zei eerder dat er bij de inlichtingendiensten geen aanwijzingen zijn over dreigingen van geweld vanuit het Amerikaanse leger in de aanloop naar de beëdiging. Ook noemde hij het screenen van de reservisten “normaal.”

Dat de soldaten die worden ingezet bij grote streng beveiligde evenementen worden nagetrokken, is volgens de bewindsman de standaard. “Elke steen wordt omgekeerd” voor het beveiligen van de hoofdstad in de aanloop naar de inauguratie van Biden, aldus Miller.

De inauguratie van Biden op woensdag zal anders zijn dan andere inauguraties. Zo is er uit veiligheidsoverwegingen geen publiek bij. Normaal gesproken komen er honderdduizenden belangstellenden naar de National Mall om een glimp op te vangen van de nieuwe president.

https://www.nu.nl/buitenland/6102903/twee-bewakers-beediging-biden-weggestuurd-om-banden-met-rechtse-milities

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: