@ Tweede Kamer, Demo Den Haag 28 Juni

Door : | 0 Reacties | Op : 28-06-2018 | Categorie : SoSo Blog

Kamervragen aan Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken over de situatie in Marokko.

Parlementariërs stellen vragen aan de heer Blok. Het vonnis tegen de Hirak-activisten, mensenrechtenschendingen en het reisadvies (code geel) komen onder andere ter sprake. De Minister is terughoudend met het doen van uitspraken en geeft geen heldere antwoorden. Het lijkt erop dat Minister Blok de ‘goede band’/ politieke belangen met Marokko niet op het spel wil zetten.

………

Buiten is de demonstratie volop aan de gang. Marokkanen uit verschillende streken uit Marokko, waaronder Rabat, Casablanca, Fes en Oujda zijn naar Den Haag afgereisd om hun stem te laten horen uit solidariteit met de Rif en het Marokkaans Volk. Men roept op tot eenheid onder Marokkanen, binnen en buiten Marokko.

“Marokkanen, noord, oost, zuid, west, zijn één” “Wij zijn allen broeders van elkaar” “Trap niet in de verdeel-en-heerspolitiek”, klinkt het.

Slot: mijn aandacht gaat uit naar een Marokkaanse Riffijn en een Marokkaanse man uit Rabat (woonachtig in Duitsland) die elkaar vertellen dat ze broeders zijn en elkaar omhelzen ❤

3AASH ARIF WA LA 3AASHA MEN GHAANAH ❤ 3AASH ASHA3B WA LA 3AASHA MEN GHAANAH ❤ 3AASH ALMAGHRIB WA LA 3AASHA MEN GHAANAH ❤ SHA3B ALMAGHRIBI SHA3B WA7ED ☝

 

#Free All Political Prisoners

#Volksbeweging Rif

#Hirak

#Rif

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: