Update Hoger Beroep Kopstukken-Activisten Volksbeweging

Door : | 0 Reacties | Op : 07-07-2018 | Categorie : SoSo Blog

Asma #ElWadie, advocaat en lid van het verdedigingscollectief voor de activisten van de Volksbeweging deelt mee dat dankzij de inspanningen van de advocaten alle activisten overtuigd te hebben om beroep aan te tekenen tegen de eerder gevelde vonnissen jegens hen, met uitzondering van #Rabie Al Ablaq.

In een interview met #Alyaoum24 zei Al Wadie dat alle gedetineerden hebben besloten in beroep te gaan maar waarbij enkelen de aanvraag nog niet hebben ondertekend, waaronder Nasser #Zafzafi, Samir #Ighid, Nabil #Ahamjik en Wasim #ElBoustati. Dit zijn de activisten die veroordeeld zijn tot 20 jaar gevangenisstraf.

Het lid van het verdedigingscollectief zei dat de gevangenen in afwachting waren om het beroep te ondertekenen, met uitzondering van de gedetineerde Rabie Al Ablaq, die veroordeeld is tot vijf jaar cel, en die categorisch weigerde om de straf aan te vechten en om zelfs de hongerstaking op te schorten, hoewel zijn gezondheid erg slecht is en slechte vooruitzichten heeft.

De advocate gaf aan dat het verdedigingscollectief een juridische weg zou proberen te vinden voor de beroep-aantekening van Al Ablaq zodat de kans om te profiteren van zijn wettelijk recht om de straf tegen hem om te zetten niet verloren zou gaan voordat de wettelijke termijn op maandag eindigt.

Aan het begin van deze week tekenden 43 van de 53 gedetineerden beroep aan tegen de vonnissen terwijl de rest weigerde te tekenen, inclusief de vier gedetineerden die waren veroordeeld tot de hoogste gevangenisstraffen.

Tekst: Noureddine Adherbal

 

#Free All Political Prisoners

#Hirak

#Rif

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: