Veldslag In Dijon: Noord-Afrikanen VS Tsjetsjenen (En Albanezen)

Door : | 0 Reacties | Op : 16-06-2020 | Categorie : SoSo Blog

DIJON – In de straten van de Oost-Franse stad Dijon is een halve burgeroorlog uitgebroken. Groepen Tsjetsjenen en Noord-Afrikaanse drugsdealers zijn daar al enkele dagen in gevecht met elkaar. Ook in Nice bestrijden deze groepen elkaar op leven en dood.

De politie heeft maandagavond een groep gemaskerde en gewapende mannen uiteengedreven. Volgens de NOS spreken de autoriteiten van een ’racistisch conflict’.

De Noord-Afrikanen wilden naar eigen zeggen ’hun wijk’ verdedigen na drie strafexpedities van leden van de Tsjetsjeense gemeenschap afgelopen weekend. Die zouden uit heel Frankrijk naar Dijon gekomen zijn, maar ook uit Duitsland en België.

Gemaskerde mannen schoten in de lucht (met een AK-47), maakten bewakingscamera’s onklaar en staken vuilnisbakken en auto’s in brand. Rond 22 uur was de politieoperatie afgelopen en leek de rust weergekeerd in de wijk. Vier personen zijn opgepakt. De laatste nacht zou het pas rustig zijn geworden.

De etnische rellen liepen zo uit de hand dat de politie hulp uit Parijs moest inroepen.

Volgens de autoriteiten zijn de veldslagen begonnen nadat een zestienjarige jongen uit de Tsjetsjeense gemeenschap het slachtoffer zou zijn geworden van geweld door Noord-Afrikanen.

Ook onrust in Nice

Er zijn ook vechtpartijen uitgebroken tussen Tsjetsjenen en Noord-Afrikanen in de regio Nice. Volgens Le Parisien waren er twee schietpartijen de afgelopen dagen in het zoals de krant omschrijft ’broeinest van drugs- en wapenhandel.’

Er zou een soort van koude oorlog woeden tussen verschillende bendes in vooral de oostkant van de stad waar nu op leven en dood gevochten wordt om de beste plaatsen om drugs te verkopen. Er zijn al meerdere zwaargewonden gevallen.”

(Heftige beelden)

Vele tientallen Tsjetsjenen gaan, met bivakmutsen en ijzeren staven, de straat op en vallen Noord-Afrikaanse plaatsgenoten aan. “Het is een racistisch conflict: de ene gemeenschap staat tegenover de andere gemeenschap”, aldus de openbaar aanklager.

https://youtu.be/onlHDUH3RGg

https://www.telegraaf.nl/nieuws/291966766/veldslag-noord-afrikaanse-drugsdealers-en-tsjetsjenen-in-dijon

https://nos.nl/artikel/2337383-onrust-en-rellen-in-franse-stad-dijon-tsjetsjenen-in-conflict-met-drugshandelaren.html

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: