Verbod Op Gezichtsbedekkende Kleding

Door : | 0 Reacties | Op : 01-08-2019 | Categorie : SoSo Blog

Vanaf vandaag, 1 augustus 2019, is gezichtsbedekkende kleding verboden in onder meer het openbaar vervoer, onderwijsinstellingen, overheidsgebouwen en ziekenhuizen.

Het verbod op gezichtsbedekkende kleding is omgedoopt tot het ‘boerkaverbod’. Vanaf vandaag mag je in openbare gebouwen officiel geen *boerka of *niqaab meer aan. Wie dit wel doet riskeert een boete van 150 euro. Volgens de overheid moet men elkaar op die plekken kunnen aankijken en herkennen.

De politie twitterde dat een burgerarrest mogelijk is. De vrees bestaat dat kwaadwillenden (burgers met slechte bedoelingen) het heft in eigen hand nemen als zij vrouwen zien met gezichtsbedekkende kleding.

Ik vind het onwenselijk dat er vrouwen zullen worden aangerand en ontkleed. Dat lijkt mij toch echt strafbaarder. Er bestaan bordelen, prostitutie is ‘toegestaan’, parenclubs, mensen die bijna naakt de straat overgaan, maar een vrouw die vanuit een bepaalde (religieuze) overtuiging gezichtsbedekkende kleding wil dragen wordt gedwongen hier afstand van te nemen. Omgekeerde wereld! Haar gezichtsbedekkende kleding, haar keuze, haar vrijheid!

*Niqaab: alleen de ogen zijn zichtbaar

*Boerka: bedekt het gehele gezicht

Update 2 augustus 2019

-Wat mijn persoonlijke mening is over het ‘boerkaverbod’

“Hoewel betrokkene op het eerste oog in overtreding kan zijn, dient er ook altijd door de overheidsinstantie of vervoerder gewezen te worden op het verbod en de keus te worden voorgelegd de kleding af te doen of zich te verwijderen”

In het kader van de identificatieplicht kan ik me er wel in vinden. In onder meer het openbaar vervoer en openbare gebouwen is het belangrijk om te weten wie er achter gezichtsbedekkende kleding schuilt. Voor hetzelfde geld is het een man, seriemoordenaar, terrorist die gezichtsbedekkende kleding als dekmantel gebruikt. Waar ik mij aan stoor is het ‘burgerarrest’ (geschiedenis WOII) en dat er waarschijnlijk burgers zullen zijn die voor eigen rechter zullen spelen. Gezichtsbedekkende kleding is een keuzevrijheid en door het verbod wordt het zelfbeschikkingsrecht ontnomen. Alhoewel er geen verbod op straat is zien velen het als een aanval op de Islam, omdat men het gevoel heeft dat de rechten van de moslims steeds verder worden ingeperkt. Men ervaart het als een gevaarlijke ontwikkeling waarvan niemand weet waar het zal eindigen.

Betreft de ‘Burgerwacht/app-groep’: Geen goed idee. Het zal alleen maar naar fitna leiden (daar heb je geen hogere wiskunde voor nodig) en ieder mens die nuchter en oprecht naar de zaak zal kijken zal tot dezelfde conclusie komen. Een voordeel van zo’n app is dat de zogenaamde ‘radicalen’ zich nu wel heel makkelijk ‘laten vinden’. Ze bieden zichzelf aan. Dat is ook een makkelijke manier om op de radar te verschijnen!

Niets is wat het lijkt ?

*Verboden om gezichtsbedekkende kleding te dragen in openbare gebouwen. Dit volgens de Wet Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding. Het verbod geldt niet op straat.

Het verbod geldt ook niet bij haltes, op perrons of in stationshallen van het openbaar vervoer, niet in taxi’s en op veerboten. En ook niet op Bonaire, Sint-Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. In enkele andere Europese landen is al een (gedeeltelijk) boerkaverbod van kracht.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: