Vis, Vis en nog eens Vis! Tips & Tricks!

Door : | 0 Reacties | Op : 27-04-2013 | Categorie : SoSo Blog

Of het nou binnenlandse of buitenlandse vis betreft; ik ben dol op vis.

Boqronis (Ansjovis), Horiries (horsmakreel), Pescadia (heekjes), Rascasse/Brica, Besugo (Borabo), Sargo, Bonito, Dorade, Red Snapper, Garnalen, Calamaris; dé buitenlandse vissoorten die je altijd wel terug zult vinden in mijn keuken.
De boqronis vind ik ideaal, niet alleen maar vanwege zijn zoete smaak, maar met boqronis kan ik alle kanten op; bakken, omtoveren tot gehaktballetjes, een boqronis ‘tajine’, ‘marmita’ of salade, ik weet er altijd wel raad mee!

Binnenlandse vissoorten zoals Wijting, Rode Poon en Schol doen het bij mij ook goed, omdat die doorgaans als filet worden aangeboden. Ideaal wanneer je niet zoveel tijd hebt om vis schoon te maken. Snel nog een charmilla (allegaartje) van verse groenten bereiden, frietjes en een frisse salade erbij serveren en je hebt een hele lekkere vismaaltijd!

Wanneer ik geen tijd heb om naar de markt of visboer te gaan, beroep ik me op de diepvriesvis (supermarkt). Meestal is dat de Tilapiafilet, de Zalmfilet, de Koolvisfilet, de Kabeljauwfilet, de roze Garnalen of de rauwe Gamba. Deze verwerk ik meestal in een van mijn paëllas, pastillas (filodeeggerecht), vissoepen of broodjes.

Hoe herken je verse vis?

Wanneer ik vis koop kijk ik altijd eerst naar de ogen van de vis. De ogen moeten mooi glanzen en helder zijn. Ook moeten ze quasi bol staan.
Vervolgens kijk ik naar de kieuwen van de vis; deze moeten mooi helderrood van kleur zijn.
Daarnaast is het heel belangrijk dat de huid van de vis stevig aanvoelt.
Bovendien is de geur ook heel belangrijk. Wanneer vis een bepaalde ‘vislucht’ heeft dan is die niet meer geschikt voor consumptie, omdat die dan waarschijnlijk te oud is.

Ik probeer zo vaak mogelijk vis te eten, omdat vis vitamine D en B12 levert, vis eten bovendien bijdraagt aan een goede gezond, omdat de visvetzuren die in vette vis, zoals zalm voorkomen, hart en bloedvaten helpen gezond te houden en als laatste vind ik vis per definitie gewoon lekker !

Daarom voor mij dus: Vis, vis en nog eens vis !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: