Voorwaarden Om Naar Marokko Te Reizen

Door : | 0 Reacties | Op : 14-07-2020 | Categorie : SoSo Blog

Prachtig uitzicht!

“Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”

Albert Einstein

😉

Om Marokko binnen te komen moeten reizigers aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Voor landen, met name in Afrika, waar het absoluut niet mogelijk is om een PCR- of serologische test te ondergaan, zijn gesprekken aan de gang met de autoriteiten om zo snel mogelijk passende oplossingen te vinden.
  2. Voor mensen die van plan zijn om met de auto naar Marokko te komen via de havens van Sète (Frankrijk) en Genua (Italië), en van wie de geldigheid van de test korter is dan de duur van de reis, zal aan boord van de boot een aanvullende PCR-test worden verricht.
  3. Vanwege de huidige situatie kunnen vergoedingen van luchtvaartmaatschappijen in geval van annulering niet worden gegarandeerd. Bijgevolg zijn alleen tickets gekocht bij Royal Air Maroc en Air Arabia geldig.
  4. De geplande vluchten hebben niet alleen betrekking op landen die traditioneel worden bediend met directe vluchten vanuit Marokko. Het kan ook betrekking hebben op landen waar een grote vraag is van wereld-Marokkanen of buitenlanders die in Marokko wonen.
  5. Kinderen onder de 11 jaar zijn vrijgesteld van de PCR-test.
  6. In het buitenland wonende Marokkanen, buitenlanders die zich in Marokko bevinden en Marokkaanse studenten die aan een buitenlandse universiteit zijn ingeschreven, kunnen het nationaal grondgebied via dezelfde zee- en luchtroutes verlaten.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met het callcenter (+212.537.66.33.00) of de crisiscel (+212.666.89.11.05, +212.662.01.34.36, +212.537.67.6218) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland.

Bladna.nl

Update: Woensdag 15 juli 2020

“Grenzen Marokko weer open, maar nog wel veel haken en ogen”

“Marokko heeft zijn grenzen weer geopend voor mensen met een Marokkaanse nationaliteit of verblijfsvergunning. Sinds middernacht mogen twee vliegmaatschappijen weer mensen vervoeren en ook gaan er weer boten. De 22.000 Marokkanen die nu nog in het buitenland zitten, kunnen daardoor terug naar huis.

Maar dat is niet voor iedereen mogelijk. De twee vliegmaatschappijen, het Marokkaanse RAM en Air Arabia uit de VAE, verhogen de prijzen van hun tickets voortdurend en daardoor is het voor veel Marokkanen onbetaalbaar geworden om terug te keren.

“En iedereen die het land binnenkomt, moet twee negatieve tests overleggen; een coronatest en een antistoffentest. Maar ook dat is voor veel mensen een obstakel, want die tests mogen niet ouder zijn dan 48 uur en dan is het de vraag waar je ze moet laten uitvoeren”, zegt correspondent Samira Jadir.

‘Niet op vakantie gaan’

Nederland raadt Marokkaanse Nederlanders nog steeds af om op vakantie te gaan naar Marokko. Voor het land geldt nog steeds code oranje.

Doordat de grenzen nu weer open zijn, hoeft Marokko geen burgers meer te repatriëren uit het buitenland en dat scheelt geld. Ook kunnen mensen die de afgelopen maanden niet uit Marokko konden vertrekken nu makkelijker het land verlaten. Enkele duizenden Marokkaanse Nederlanders zijn als gevolg van de strenge lockdown gestrand.

Marokkaanse seizoensarbeiders in Spanje hebben de Marokkaanse koning opgeroepen om hen te helpen. Ze zeggen dat ze de afgelopen maanden veel geld naar hun familie in Marokko hebben gestuurd en daardoor geen geld meer hebben om dure vliegtickets en tests te betalen.”

NOS

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: