Vrijdag-Jumu3a: 24 juli 2020

Door : | 0 Reacties | Op : 23-07-2020 | Categorie : SoSo Blog

Allah/God is niet blind 👍

Alvast een fijne vrijdag-jumu3a toegewenst!

Volgens de Profeet (salla Allahu 3alayhi wa sallam-vrede en zegeningen zij met hem) bevindt zich onder de grote tekenen van het Uur het volgende:

De Anti-Christ (Dajjaal – Valse Messiahs).

“Er is geen Profeet gestuurd, of hij waarschuwde zijn volk tegen de eenogige leugenaar. Hij is eenogig, maar jullie Heer is niet eenogig. En tussen zijn ogen zal “kaafir” geschreven zijn.”

Al-Boekhaarie

“Wat authentiek is, is dat geleerden ervan uitgaan dat dit geschrift tussen de ogen van de Dajjal letterlijk is, en dat het om een echt geschreven woord gaat, dat Allah als teken, een uit vele tekenen, zal laten zien om het ongeloof en de leugens van deze Dajjaal te verklaren.”

“Het feit dat de ene persoon het wel zal kunnen lezen en de andere niet, en dat analfabeten het kunnen lezen is niet problematisch, want dit is omdat Allah de gelovigen iets laat begrijpen wanneer ze ernaar kijken, zoals Hij dat wil, en wanneer Hij dat wil. Dus de gelovige zal dit door inzicht weten te waarnemen, zelfs al is hij analfabeet, en de ongelovige zal het niet kunnen zien, zelfs al kan hij lezen. Het is op dezelfde manier dat de gelovige bepaald bewijs kan zien wat de ongelovige niet ziet. Allah zal de gelovige in staat stellen om het te kunnen lezen, ondanks zijn analfabetisme, omdat op dat moment ook andere vreemde dingen aan de hand zullen zijn.”

De Dajjaal zal opduiken op het moment wanneer religieuze binding laag is en de kennis schaars zal zijn.
Dajjaal zal eerst beweren een Profeet te zijn, als ze hem geloven zal hij beweren God te zijn. Dajjaal zal tevens grote macht en magie beheersen om op die manier zijn ongeloof te verspreiden, namelijk dat hij op aarde is om zijn volgelingen te redden. Hij heeft twee rivieren, een noemt hij het Paradijs en de andere de Hel. Het is andersom, het Paradijs is de Hel en de Hel is het Paradijs. Hij zal een grote beproeving zijn, omdat Allah hem toestemming heeft gegeven om wonderen te verrichten. Hij zal iemand doden en weer tot leven wekken. De Dajjaal zal op elke plaats op de aarde komen, behalve in Mekka en in Medina, waar hij niet naar binnen kan gaan, want er zijn Engelen die elke poort bewaken. Wanneer hij in het zoutmoeras bij Medina kampeert zal het door drie bevingen geschud worden, iedere hypocriet zal naar buiten komen en zich bij de Dajjaal voegen. 
Surah Al Kahf zal je beschermen tegen Dajjaal.

Allah Meester van de Dag des Oordeels (1:4) zegt in de Qurân:

“Zij vragen jou (oh Mohammed ) over het Uur “Wanneer zal het plaatsvinden?” Zeg: “Voorwaar de kennis daarover is slechts bij Mijn Rabb (Heer), niemand kan over de tijd duidelijkheid geven dan Hij.

Zwaar (is de kwestie) in de hemelen en op de aarde. Het zal slechts plotseling tot jullie komen.”Zij vragen jou alsof jij daarvan op de hoogte bent. Zeg: “Voorwaar, de kennis daarover is slechts bij Allah, maar de meeste mensen weten het niet.”( 7:187)

Volgens de Profeet (salla Allahu 3alayhi wa sallam-vrede en zegeningen zij met hem) bevindt zich onder de kleine tekenen van het Uur het volgende:

“Eerlijkheid verdwijnt, men zal diegene geloven die liegen en niet degene die de waarheid spreken. Voordat het Uur komt zullen er jaren van bedrog en misleiding zijn, waar een eerlijk persoon niet geloofd wordt en een persoon die liegt gelooft zal worden; en de onbenullige zal het voor het zeggen hebben.”

De Profeet(vrede zij met hem) zei:

“Het Uur zal niet komen voordat de zon opkomt vanuit de plaats waar zij ondergaat. En op de dag wanneer zij opkomt vanuit de plaats van ondergang, zelfs al zouden alle mensen samen hun geloof bevestigen, zal het van geen enkele waarde zijn voor degene die daarvoor niet geloofde en niets goeds deed, terwijl hij geloofde.”

Bukharie en Moeslim.

De Profeet (vrede zij met hem) zei:

“Het Uur zal niet aanbreken voor de zon uit het westen opkomt. Als de mensen het zien, zal ieder die op aarde leeft,geloven,maar dat zal de tijd zijn dat het geloven geen ziel meer zal baten die voorheen niet geloofde,noch iets goeds door haar geloof verdiende.”

Bukhari

De Profeet (vrede zij met hem) zei:

“Er zijn drie zaken die, als zij verschijnen,het geloven daarin zal geen ziel baten als ze er voorheen niet in geloofde, of rechtschapenheid verkreeg door haar geloof. Dit zijn: de zonsopkomst uit het westen, de Dadjal (anti-christ) en het Beest uit de aarde.”

Ahmad, Moeslim, Tirmidhi.

Soerah Al Khaf:

Deze Surah is een van de vijf die beginnen met “Alhamdu li Allah” (alle Lof hoort toe aan Allah): Al Faatiha (Surah 1), Al A’naam (Surah 6), Al Kahf (Surah 18), Saba (Surah 34) en Fatir (Surah 35).

“… wanneer de Dajjaal verschijnt, voor hem die de openingsverzen
van Surah Al Kahf leest, zal Allah hem beschermen tegen de Dajjaal.”

Sahih Moeslim

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: