Vrijdag! Jumu3a! Surat Al Khaf!

Door : | 0 Reacties | Op : 17-01-2020 | Categorie : SoSo Blog

Allah Meester van de Dag des Oordeels (1:4) zegt in de Qurân: “Zij vragen jou (oh Mohammed ) over het Uur “Wanneer zal het plaatsvinden?” Zeg: “Voorwaar de kennis daarover is slechts bij Mijn Rabb (Heer), niemand kan over de tijd duidelijkheid geven dan Hij.

Zwaar (is de kwestie) in de hemelen en op de aarde. Het zal slechts plotseling tot jullie komen.”Zij vragen jou alsof jij daarvan op de hoogte bent. Zeg: “Voorwaar, de kennis daarover is slechts bij Allah, maar de meeste mensen weten het niet.”( 7:187)

Volgens de Profeet (salla Allahu 3alayhi wa sallam-vrede en zegeningen zij met hem) bevindt zich onder de kleine tekenen van het Uur het volgende:

“Eerlijkheid verdwijnt, men zal diegene geloven die liegen en niet degene die de waarheid spreken. Voordat het Uur komt zullen er jaren van bedrog en misleiding zijn, waar een eerlijk persoon niet geloofd wordt en een persoon die liegt gelooft zal worden; en de onbenullige zal het voor het zeggen hebben.”

Volgens de Profeet (salla Allahu 3alayhi wa sallam-vrede en zegeningen zij met hem) bevindt zich onder de grote tekenen van het Uur het volgende:

De Anti-Christ (Dajjaal – Valse Messiahs).

“Er is geen Profeet gestuurd, of hij waarschuwde zijn volk tegen de eenogige leugenaar. Hij is eenogig, maar jullie Heer is niet eenogig. En tussen zijn ogen zal “kaafir” geschreven zijn.”

Al-Boekhaarie

“Wat authentiek is, is dat geleerden ervan uitgaan dat dit geschrift tussen de ogen van de Dajjal letterlijk is, en dat het om een echt geschreven woord gaat, dat Allah als teken, een uit vele tekenen, zal laten zien om het ongeloof en de leugens van deze Dajjaal te verklaren.”

“Het feit dat de ene persoon het wel zal kunnen lezen en de andere niet, en dat analfabeten het kunnen lezen is niet problematisch, want dit is omdat Allah de gelovigen iets laat begrijpen wanneer ze ernaar kijken, zoals Hij dat wil, en wanneer Hij dat wil. Dus de gelovige zal dit door inzicht weten te waarnemen, zelfs al is hij analfabeet, en de ongelovige zal het niet kunnen zien, zelfs al kan hij lezen. Het is op dezelfde manier dat de gelovige bepaald bewijs kan zien wat de ongelovige niet ziet. Allah zal de gelovige in staat stellen om het te kunnen lezen, ondanks zijn analfabetisme, omdat op dat moment ook andere vreemde dingen aan de hand zullen zijn.”

De Dajjaal zal opduiken op het moment wanneer religieuze binding laag is en de kennis schaars zal zijn.
Dajjaal zal eerst beweren een Profeet te zijn, als ze hem geloven zal hij beweren God te zijn.
Surah Al Kahf zal je beschermen tegen Dajjaal.

Fijne jumu3a-vrijdag toegewenst,

Sosokitchen.nl


Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: