Wat vind ik van de Hirak Rif ?

Door : | 0 Reacties | Op : 13-09-2017 | Categorie : SoSo Blog

Allereerst wil ik voorop stellen dat ik trots ben op mijn roots. Ik ben trots op het feit dat ik Moslima én tegelijkertijd Tmazight ben én dat ik deel uitmaak van de Marokkaanse (en Nederlandse) natie.

De Islam waarborgt het voortbestaan van elke taal. Ik ontken niet dat de Arabische taal een mooie en belangrijke taal is, maar tegelijkertijd benadruk ik dat mijn moedertaal het Tmazight ook belangrijk is.

Allah heeft, met Zijn Wijsheid, de mensheid geschapen in verschillende volkeren en stammen om elkaar- en van elkaar te leren. Niet om een ander te verachten.

“O mensheid, Wij hebben jullie geschapen uit een man en een vrouw en Wij hebben jullie tot volken en stammen gemaakt, opdat jullie elkaar leren kennen. Voorwaar, de meest edele van jullie is bij Allah degene die het meest (Allah) vreest. Voorwaar, Allah is van alles op de hoogte, Alwetend.”

Soerah ‘Al Hoedjoerât’: De Kamers 49:13

Zoals de Profeet (salla Allaho âlayhi wa sallam:vrede en zegeningen met hem) heeft gezegd:

“Iedereen is gelijk behalve in termen van vroomheid en goede daden.”

“O mensen! Waarlijk jullie Heer is Eén en jullie vader (Adam) is één. Een Arabier is niet beter dan een niet-Arabier en een niet-Arabier is niet beter dan een Arabier; een blanke is niet beter dan een donkere en een donkere is niet beter dan een blanke – behalve in termen van vroomheid en goede daden.”

Sahih 

Ik ben niet tegen vreedzame demonstraties. Waar ik wél tegen ben is verdeeldheid. Ik ben anti-verdeeldheid; immers sta je samen veel sterker. Dat is mijn uitgangspunt.

“En houd jullie allen stevig vast aan het Koord van Allah en weest niet verdeeld.”

Soerah ‘Al Imraan’: De Familie van Imraan 3:103

 

Zoals ik in het artikel ‘Ramadan en Respect’ van 04 juni 2017 heb aangegeven,

http://www.sosokitchen.nl/ramadan-en-respect 

leken de demonstraties in het begin op een oprechte schreeuw tegen onrecht, maar naarmate de tijd verstreek hield ik mijn hart vast, omdat de hirak gekaapt werd door mensen met een niet-zuivere intentie. Ja er is sprake van corruptie, armoede, onrecht en nog véél meer, maar dat is niet alleen voorbehouden aan Arif. Je rechten opeisen is een must, maar doe dat als één volk, als Marokkanen samen ??

Woede, frustraties vierden hoogtij en emoties namen de overhand, hetgeen past bij mensen die onrecht zat zijn en térecht, maar ik hoop dat iedereen lering uit deze situatie heeft getrokken. De nadelen van de Hirak (onder andere: slachtoffers) hebben we kunnen waarnemen. De veiligheid van een land gaat voor alles. Ik val in herhaling, maar nogmaals:

“En houd jullie allen stevig vast aan het Koord van Allah en weest niet verdeeld.”

Soerah ‘Al Imraan’: De Familie van Imraan 3:103

 

Met betrekking tot Abdelkrim El Khattabi:

Hij was een verzetsstrijder die zijn land verdedigde, omdat zijn land werd aangevallen. Hij heeft met weinig man Spanje verslagen. Hij ging voor ‘la illaha illa Allah’ en groette met ‘salam alaykom’

Met betrekking tot Zafzafi en alle andere gevangenen:

Elk mens heeft recht op een eerlijk proces. Mensen die helemaal niks van doen hebben met terrorisme werden uit hun bedden gelicht, laat staan mensen die tegen onrecht protesteerden. Of Koning Mohamed VI juiste feiten werd (worden) voorgeschoteld is maar de vraag; immers gaf hij zelf in zijn speech aan dat hij geen vertrouwen heeft in de regering. Moge Allah de gevangenen zo spoedig mogelijk met hun families en dierbaren herenigen.

Wa ghair in sha Allah

“En als twee partijen van gelovigen met elkaar slaags raken, sticht dan vrede tussen hen. Als dan de ene partij de andere onrecht aandoet, bevecht dan degenen die onrecht plegen, tot zij terugkeren naar het bevel van Allah. Als zij dan terugkeren, sticht dan vrede tussen hen met rechtvaardigheid en weest onpartijdig. Voorwaar, Allah houdt van de onpartijdigen.”

Soerah ‘Al Hoedjoerât’: De Kamers 49:09

“Voorwaar, de gelovigen zijn elkaars broeders, sticht daarom vrede tussen jouw broeders. En vreest Allah. Hopelijk zullen jullie begenadigd worden.”

Soerah ‘Al Hoedjoerât’: De Kamers 49:10

“O jullie die geloven, laat een volk niet een ander volk beledigen, het kan zijn dat zij (die beledigd worden) beter zijn dan hen; en laat sommige vrouwen geen andere vrouwen beledigen, het kan zijn dat zij beter zijn dan hen. En hoont elkaar niet, en belastert elkaar niet met bijnamen. De slechtste naam is de verdorven (naam), na het geloof (ontvangen te hebben). En wie geen berouw toont: zij zijn de onrechtplegers.”

Soerah ‘Al Hoedjoerât’: De Kamers 49:11

 

(Waarom ik met een Amazigh en niet met een niet-Amazigh ben getrouwd ?: Maktab en voorkeur…ook vrouwen mogen een voorkeur hebben..Bovendien leek hij op Del Piero ?…Spaß muß sein hè !)

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: