Wie Is Rabie El Ablake ?

Door : | 0 Reacties | Op : 17-06-2018 | Categorie : SoSo Blog

Zoals eerder vermeld weigert Rabie El Ablake (Rabie Ablake) zijn hongerstaking te stoppen.

Wie is deze man ?

Toen de Riffijnse Volksbeweging begon had Rabie Ablake al problemen met het Marokkaanse regime. Het begon in 2014 toen Marokkaanse agenten Karim Lachqer dood hebben getrapt bij een checkpoint. Rabie Ablake die met Karim in de auto was, was getuige van de racistische moord!

Nadat hij erover sprak en vertelde wat hij zag, werd Rabie aangeklaagd. Rabie moest 10 duizend euro vergoeding betalen, hij ging in hoger beroep, maanden gingen voorbij en nog een Riffijn werd gedood… Dit keer resulteerde de moord op Mohsin Fikri in een Volksbeweging.

Het regime benaderde Rabie om de activisten te infiltreren in ruil voor kwijtschelding en vrijspraak. De Marokkaanse Riffijn heeft dat echter geweigerd. Een spion uit Nederland vroeg hem om 10 duizend euro te overhandigen aan Nasser Zafzafi voor de ogen van de Marokkaanse geheime diensten, ook dat heeft hij geweigerd.
Rabie werd ook aangevallen door een gewapende huurling van het regime en raakte gewond, maar hij bleef strijden.

Toen kwam het moment dat Marokko het huis van Nasser aanviel, en de Riffijnse activisten begon te ontvoeren! Over zijn ontvoering vertelde Rabie het volgende;

“Na mijn arrestatie (ik zal er later op terug komen in details), werd ik geboeid en afgevoerd naar Bades…

Daar heeft een van de geheim agenten gebeld naar iemand en vertelde hem; “Ablake m3ana hna ach gha ndiro bih?” Dariza voor “Ablake is met ons hier, wat gaan we met hem doen?”. Hier dacht ik dat ze mij gingen vermoorden, ik begon te schreeuwen, schreeuwen en schreeuwen… Toen sprak hij me aan terwijl zijn pistool gericht is op mij met “ana ssaym ghadi tzid chi kalma wahda ghadi ntiri f din mmok”, Dariza voor “ik ben aan het vasten, als je nog 1 woord zegt dan schiet ik je moeder neer!”

De ontvoerde Riffijnse activist Rabie Ablake is al >20 dagen in hongerstaking. Het is de vijfde keer dat de activist in hongerstaking gaat. Zijn eerste hongerstaking duurde meer dan 36 dagen, Rabie werd toen opgenomen in het ziekenhuis omdat hij in levensgevaar was.

Sindsdien is het lichaam van Rabie erg verzwakt en kan geen hongerstakingen aan, maar de Marokkaanse Riffijn is inmiddels met zijn vijfde hongerstaking bezig! Zijn broer zegt dat Rabie dit keer niet van plan is om te stoppen.

Bron A #

 

#Free All Political Prisoners Morocco

#Free Rabie Ablak

#Hirak

#Rif

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: