Wie is Sosokitchen.nl ?

Door : | 1 Comment | Op : 25-03-2018 | Categorie : SoSo Blog

Ik ben Sohela, getrouwd, moeder van 5 kinderen: drie dochters van 12-,11-, en 9 jaar en 2 zoontjes van 7- en 3 jaar. Een heel elftal zou leuk zijn, zodat ze een eigen club kunnen oprichten ! Pleegmoeder worden vind ik ook een roeping.

Ik ben Moslima; geen radicale moslim, geen salafist moslim, geen liberale moslim, geen ‘subsidiemoslim’, geen ‘knuffelmoslim’, maar een gewone moslim die in de Sunnah en de Quran gelooft, naar de Tevredenheid van Allah streeft en ernaar streeft zichzelf te verbeteren; kortom ben ik een mens met tekortkomingen, net zoals ieder ander mens.

Voorts ben ik Marokkaans-Nederlands, Nederlands-Marokkaans, een volbloed Tmazight (Berbers/Riffijns) in hart en nieren en ben ook met een volbloed Mazigh getrouwd. Mijn vader is een van de eerste generatie gastarbeiders/arbeidsmigranten in Nederland (jaren ’60-’70) In het kader van gezinshereniging kwam mijn moeder begin jaren ’80 naar Nederland. Mijn ouders komen uit Marokko; Beni Chicar (ait Chicar) provincie Nador.

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Oost Brabant en toen ik trouwde gooide mijn man mij in een jutezak, droeg mij op zijn rug en nam mij mee naar Den Haag ?

Waarom draag jij geen Hidjaab ?

Elke gelovige Moslima is verplicht een Hidjaab te dragen. Dat zijn niet mijn woorden, maar de woorden van Allah sobhanaho Wa ta3ala in de Quran. Het staat er echt in, ik zoek het Vers nog op. Zoals ik al eerder aangaf streeft een Moslim ernaar zichzelf te verbeteren, dus ik ga liever voor moge Allah mij leiden en standvastig houden in plaats van only-Allah-can-judge-me! Niemand is perfect, maar daar waar Allah een punt heeft geplaatst, wens ik geen komma te plaatsen !

Waarom omarm jij het ondernemerschap niet ?

Heb ik nooit bij stilgestaan..deze site was in principe een soort van ‘uitlaatklep’ voor mij..om te ‘ventileren’, ik had nooit gedacht of verwacht dat er zoveel animo voor zou zijn ! Maar wat er niet is kan eventueel nog altijd komen ! We zien wel wat de toekomst zal brengen !

Andere vragen komen nog aan bod !

 

Comment (1)

  1. posted by Asmae on 10-03-2019

    Leuk geschreven! ❤️

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: