Wit Brood

Door : | 0 Reacties | Op : 26-03-2020 | Categorie : SoSo Blog

Het brood was nog niet helemaal afgekoeld en het snijden in hele dunne plakken lukt me nog niet helemaal. Volgende keer in een snijmachine investeren dan maar!

Lekker met roomboter!

Een aangepast bakkersrecept! Melk en boter op kamertemperatuur.

-Broodbakvorm (Action) licht ingevet.

A-350 ml volle melk (of 175 ml volle melk en 175 ml water)

B-25 gram roomboter

C-1 afgestreken theelepel zout

D-1 afgestreken theelepel suiker

E-500 gram tarwebloem

F-7 gram droge gist

Bereidingswijze:

-A t/m D met elkaar vermengen in een kom. E en F met elkaar vermengen en gezeefd aan de kom toevoegen. Tot een geheel kneden in de kom en dan nogmaals op het werkoppervlak kneden. Handen nat maken met water en het plakkerige deeg terug in de kom doen. Het deeg laten rijzen, totdat volume zichtbaar is verdubbeld.

-Handen nat maken met water. Het plakkerig deeg uit de kom halen en voor de tweede keer op het werkoppervlak kneden. Handen wederom nat maken met water. Breng het deeg bij elkaar. Pak het deeg op verspreid het deeg nu in de bakvorm. Ongeveer 60 tot 90 minuten afgedekt met een theedoek laten rijzen in de bakvorm (afhankelijk van hoe snel het deeg rijst) Pas op dat de theedoek niet aan het deeg blijft plakken. Kwestie van in de gaten houden.

-De oven voorverwarmen op de hoogste stand. De temperatuur terugdraaien tot 180 graden en het brood afbakken. 30-40 minuten. Na het bakken 20-30 minuten laten afkoelen in de bakvorm en dan het brood op een rooster storten.

Indien je het plakkerig deeg als lastig ervaart kun je bloem in plaats van water gebruiken. Het deeg moet wel plakkerig blijven!

Niet in het bezit van een broodbakvorm?

Opmerking vooraf: in dit geval werkoppervlak met bloem bestuiven.

Druk het deeg uit tot een lange lap. Vouw de uiteinden naar binnen. Rol de lap op. Leg het deeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg afgedekt rijzen en schuif de bakplaat vervolgens in de oven. Het brood zal dan niet heel hoog uit de oven komen, maar dat is niet erg. Het gaat erom dat je vers brood in huis hebt!

Succes met bakken!

Voor bruin brood zie volgend artikel: http://www.sosokitchen.nl/bruin-brood

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: