Witte Chocolade Ganache

Door : | 0 Reacties | Op : 01-02-2018 | Categorie : SoSo Blog

Ganache kun je van witte-, melk- en pure chocolade maken. Het is niet alleen eenvoudig om te maken, maar je kunt er alle kanten mee op. Ganache kun je over een cake of taart gieten, je kunt er koekjes in dippen of koekjes mee versieren, je kunt het als chocoladesaus gebruiken, maar je kunt er ook een taart mee afsmeren. Ganache is fijn om mee te werken, omdat het snel opdroogt en je kunt er makkelijker in snijden, zonder dat het brokkelt.

Ganache maak je door slagroom aan de kook te brengen en de room vervolgens over de chocolade te gieten. Je kunt de chocolade ook bij de room doen.

De verhouding van de Ganache is als volgt:

-Pure Chocolade: 1:1: dus 100 ml slagroom en 100 gram pure chocolade

-Melkchocolade: 1:1 of 1:1.5: dus 100 ml slagroom en 100/150 gram melkchocolade (afhankelijk van de cake, taart, koekjes etc. die ik maak)

-Witte chocolade: 1:3 of 1,25 op 3: dus 100/125 ml slagroom en 300 gram witte chocolade (afhankelijk van de cake, taart, koekjes etc. die ik maak)

Vandaag ga ik een Red Velvetcake maken. De binnenkant besmeer ik met roomkaas en witte chocolade. Roomkaas, poedersuiker, boter en/of slagroom is ook lekker, maar ik ga vandaag voor wat anders ! De buitenkant smeer ik af met een witte chocoladeganache. Hoe langer je de Ganache opklopt, des te witter/ helderder die wordt, maar vandaag ga ik voor ‘gebroken wit’..de roos op de afbeelding neem ik als voorbeeld.

De Red Velvetcake heeft zijn naam onder andere te danken aan de rode kleur. Door een rode kleurstof aan het beslag toe te voegen kleurt de cake rood. Door cacao aan het beslag toe te voegen zwakt de rode kleur wat af. Ik ben niet zo’n fan van onnatuurlijke, chemische kleuren dus kleur ik mijn cake met verse rode bieten ! Het rood valt dan uiteraard wat natuurlijker uit ! Voor een lekkere, frisse smaak besmeer ik de lagen met een beetje aardbeien of bosvruchtengelei.

Ik ben er nog niet helemaal uit of ik er een Red Velvet Drip van ga maken of dat ik het simpel ga houden. De Drip zou ik dan rood maken..ook weer met rode biet uiteraard ! De taart met bloemen, bonbons etc. versieren is ook nog een optie..ik ga maar aan de slag !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: