Zakaat El Fitr

Door : | 0 Reacties | Op : 18-05-2020 | Categorie : SoSo Blog

Het is verplicht om Zakaat ul-Fitr vóór het Eid gebed uit te geven, maar het beste is om Zakaat ul-Fitr op de dag van Eid voor het Eid-gebed uit te geven. Ook is het toegestaan om Zakaat ul-Fitr een dag of twee van te voren uit te geven. Het is niet toegestaan om dit na het (Eid)gebed te geven. Dit op basis van de overlevering van ibn Abbaas waarin de Profeet Zakaat ul-Fitr verplicht heeft gesteld als reiniging voor de vastende tegen ijdel en vulgair gepraat en als voedsel voor de behoeftigen. Het wordt geaccepteerd van degene die het vóór het (Eid)gebed uitgeeft (als Zakaat ul-Fitr) en voor degene die het na het gebed uitgeeft geldt het als een (gewone) liefdadigheid.

Zakaat ul-Fitr is een verplichting die de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) ons heeft voorgeschreven op de dag van al-Fitr (d.w.z. de dag van Eid) na de maand Ramadan.

Wat te doen met Zakaat El Fitr?

In Marokko zijn er genoeg minderbedeelden en hulpbehoevenden (bijv. weduwen en wezen) die je Zakaat heel erg goed kunnen gebruiken. Neem contact op met een betrouwbaar persoon in Marokko. Maak geld over en zorg ervoor dat jouw Zakaat bij deze mensen terechtkomt. Is maar een suggestie 😉

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: