Korpschef Over Avondklok: Tijd Van Waarschuwen Is Voorbij

Door : | 0 Reacties | Op : 22-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

Al die verzetsstrijders zouden zich nu in hun graf omdraaien. Toen kogels nu een boete!

Korpschef van de Nationale Politie Henk van Essen zegt dat er niet meer zal worden gewaarschuwd als mensen moedwillig de coronaregels overtreden.

“Daar waar mensen zich niet aan regels houden, zal de politie handhavend optreden. Als je moedwillig de regels overtreedt, krijg je een boete”, zei Van Essen donderdagavond in de uitzending van Op1 in reactie op de invoering van een avondklok in Nederland.

De avondklok geldt vanaf aanstaande zaterdag iedere avond en nacht tussen 21.00 uur en 4.30 uur. Hoe de handhaving eruit zal zien, meldde Van Essen niet. De politie zei eerder te hopen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid over de invulling van de handhaving komt. “Er wordt van ons verwacht dat we stevig handhaven. We zetten alles op alles om dat voor elkaar te krijgen”, liet een woordvoerder van de politie woensdag weten. “Het is aan de burgemeesters om te bepalen hoe de politie gaat handhaven.”

Van Essen vertrouwt erop dat er onder de bevolking draagvlak voor de avondklok is. Hij vroeg ook nogmaals aandacht voor de flexibiliteit van zijn collega’s die nu in plaats van overdag veelal ‘s avonds moeten werken. Hij hoopt verder dat ook politiemensen snel tegen COVID-19 gevaccineerd kunnen worden.

https://www.google.com/amp/s/www.nu.nl/facebooklinks/6105518/korpschef-over-avondklok-tijd-van-waarschuwen-is-voorbij

Update: 23 januari 2021

Boa’s Mogen De Avondklok Vanaf Maandag Handhaven

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) mogen de avondklok vanaf maandag handhaven, bevestigt Nederlandse BOA Bond-voorzitter Ruud Kuin zaterdag na berichtgeving van Hart van Nederland. De afgelopen dagen heeft de bond er bij het ministerie van Justitie en Veiligheid op aangedrongen boa’s die bevoegdheid te geven.

“Het leek erop dat boa’s wel op straat zouden worden ingezet na 21.00 uur, maar dat ze niet de bevoegdheid zouden krijgen om te handhaven. Dat zou gedoe opleveren, want dat is niet duidelijk voor de boa’s zelf, en ook niet voor burgers. Dus het is heel goed dat ze die bevoegdheid nu krijgen”, zegt Kuin.

De bevoegdheid om te handhaven is formeel afgesproken. Lokaal moet in overleg met de driehoek worden geregeld hoe en waar de boa’s worden ingezet. Gemeenten mogen zelf bepalen of boa’s mogen handhaven of niet.

Kuin verwacht dat de boa’s veel zullen worden ingezet. “Daarbij is het wel van belang dat er wordt samengewerkt met de politie en dat er goede afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld dat de politie snel kan assisteren mocht het nodig zijn.”

De avondklok gaat zaterdag in en geldt tussen 21.00 uur en 4.30 uur. Wie in die periode geen geldige reden heeft om naar buiten te gaan, moet thuisblijven.

https://www.nu.nl/coronavirus/6107536/boas-mogen-de-avondklok-vanaf-maandag-handhaven

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: