A piece of cake of toch niet zo simpel ?

Door : | 0 Reacties | Op : 02-04-2017 | Categorie : SoSo Blog

Hoe zorg je ervoor dat de cake heelhuids uit de bakvorm komt ?

Voordat ik het recept van de citroen-Fanta Lemon cake met jullie deel, heb ik hieronder een paar tips om de cake probleemloos uit de bakvorm te verwijderen.

Tips:

–  Vet je bakvorm goed in met boter en bestuif de bakvorm vervolgens met bloem. Schud overtollig bloem af.

– Wanneer je de bakvorm met olie invet kun je de bloem achterwege laten.

– Gebruik geen margarine of halvarine, vanwege de vocht-samenstelling in deze producten. De kans is groot dat je cake vast blijft plakken aan je bakvorm.

– Open de deur niet tijdens het bakproces, zodat de cake mooi rijst en niet instort.

– Je kunt de cake wat langer op een lagere temperatuur bakken.

– Wanneer de cake gaar is, dien je deze zo’n 15-20 minuten af te laten koelen. Zodra de rand van de cake van de bakvorm los komt, dien je de cake te storten op een bord of rooster.

– Tik tijdens het storten van de cake op de bovenkant van de bakvorm, zodat de cake makkelijker loslaat. Trek vervolgens de bakvorm voorzichtig naar boven en zie hoe de cake moeiteloos uit de bakvorm glijdt.

Bekijk het volgend artikel voor het recept van deze cake.

http://www.sosokitchen.nl/citroen-fanta-lemon-cake-recept

Zie ook artikel voor de pecan triple chocolate chunks cake:

http://www.sosokitchen.nl/pecan-triple-chocolate-chunks-cake

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: