Advocaat Yassine Bouchikhi: ‘Tot Hier En Niet Verder’

Door : | 0 Reacties | Op : 27-08-2020 | Categorie : SoSo Blog

Terug van de koffiepauze geeft de rechtbank advocaat Yassine Bouchikhi het woord. Die sluit zich aan bij de verzoeken van de vorige sprekers én bij de bottom line van hun betogen: “Tot hier en niet verder. Het is tijd dat uw rechtbank de regie weer in eigen handen neemt en zich niet meer laat leiden door het Openbaar Ministerie, dat de advocaten vogelvrij verklaart en beschadigt.”

Het enige doel dat Bouchikhi kan bedenken bij het proces verbaal en, vooral, de op de zitting uitgesproken toelichting waarin ook hij als lekkende advocaat werd neergezet, is volgens hem de advocaten te beschadigen.

Van het Openbaar Ministerie en de rechtbank ‘mag worden verwacht dat zorgvuldig wordt omgegaan met informatie.’ “Het OM mag geen informatie achterhouden of manipuleren. Als er gegronde redenen zijn informatie toch buiten beschouwing te laten, moet dat gemeld worden in een proces-verbaal over de onthouding van stukken.”

Bouchikhi herhaalt dat hij zich onheus bejegend voelt door de rechtbank, op de vorige zittingen. Toen zag hij op het laatste moment af van een wrakingsverzoek: een poging twee rechters te laten terugtreden omdat ze de schijn hadden gewekt vooringenomen te zijn. Hij vond dat de rechters suggereerden racistisch te zijn omdat ze er een punt van maakten dat hij een verdachte had gesproken die geen contact mag hebben met zijn broer (de verdachte die Bouchikhi bijstaat), terwijl andere advocaten die dezelfde verdachte ook spraken, niet bestraffend werden toegesproken.

Ook Bouchikhi wil dat de rechtbank er op toeziet dat het Openbaar Ministerie een proces verbaal opmaakt over alle in Marengo ingezette onderzoeksmethoden. Hij sluit zich verder aan bij alle verzoeken om getuigen uit de opsporing en van het OM waarom zijn collega’s al hebben gevraagd.

http://www.sosokitchen.nl/advocaat-meijering-over-taghi-proces-zo-kan-dit-niet-verder

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: