AeroMexico-Piloten Willen Amsterdam Zien Met Lage Vlucht, Schiphol Zegt Nee

Door : | 0 Reacties | Op : 20-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

😅

De Nederlandse luchtverkeersleiding kreeg zondagavond van piloten van een Boeing 787 van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij AeroMexico de vraag of zij laag over Amsterdam mochten vliegen. De piloten wilden de hoofdstad namelijk vanuit de lucht bewonderen.

“U zou heel Amsterdam wakker maken”, zei een verbaasde luchtverkeersleider, zo is te horen in een audiofragment van het gesprek tussen de piloten en de verkeerstoren.

“Is er een kans dat we op 4.000 voet (1.200 meter, red.) over Amsterdam mogen vliegen?”, vroegen de piloten zondag kort voordat ze om 22.30 uur opstegen. De luchtverkeersleiding reageerde vol ongeloof en liet weten dat dit niet mogelijk was.

De piloten reageerden verbaasd en lieten weten dat ze op het idee kwamen “omdat het in de buurt is”. De verkeersleiding maakte de Mexicanen echter duidelijk dat het ongeveer 60 meter lange vliegtuig “heel Amsterdam wakker zou maken”. Wel raadde de verkeersleider hen aan “om Amsterdam te bezoeken wanneer alles weer open is”.

De vlucht in kwestie was AMX26 van Schiphol naar Mexico-Stad, die maandag om 10.32 uur (Nederlandse tijd) op de plaats van bestemming aankwam. De piloten konden niet alleen niet laag over de hoofdstad vliegen, maar moesten ook opstijgen vanaf de Kaagbaan, waardoor ze zelfs in tegengestelde richting vertrokken.

https://www.nu.nl/opmerkelijk/6102961/aeromexico-piloten-willen-amsterdam-zien-met-lage-vlucht-schiphol-zegt-nee

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: