Allah: Meester Van Het Hele Universum

Door : | 0 Reacties | Op : 30-11-2021 | Categorie : SoSo Blog

Soerah Ar-Rum van de Glorieuze Koran herinnert ons eraan dat Allah de controle heeft over alles. Degenen die kortzichtig zijn, zien alleen wat zichtbaar is en vergeten dat er een Schepper en Meester is van het hele universum: Hij regeert alles.

Wanneer begint het Uur? Zie:

http://www.sosokitchen.nl/wanneer-begint-het-uur

De komst van de Mahdi is een van de grote gebeurtenissen die aan de Dag Des Oordeels vooraf zullen gaan. Imam Al Mahdi is geen naam, maar een titel en betekent ‘Bevrijder/Verlosser’.

Zie vooraf:

http://www.sosokitchen.nl/wie-of-wat-is-de-mahdi

Volgens de Profeet (salla Allahu 3alayhi wa sallam-vrede en zegeningen zij met hem) bevindt zich onder de grote tekenen van het Uur het volgende:

De Anti-Christ (Dajjaal – Valse Messiahs).

“Er is geen Profeet gestuurd, of hij waarschuwde zijn volk tegen de eenogige leugenaar. Hij is eenogig, maar jullie Heer is niet eenogig. En tussen zijn ogen zal “kaafir” geschreven zijn.”

“Het feit dat de ene persoon het wel zal kunnen lezen en de andere niet, en dat analfabeten het kunnen lezen is niet problematisch, want dit is omdat Allah de gelovigen iets laat begrijpen wanneer ze ernaar kijken, zoals Hij dat wil, en wanneer Hij dat wil. Dus de gelovige zal dit door inzicht weten te waarnemen, zelfs al is hij analfabeet, en de ongelovige zal het niet kunnen zien, zelfs al kan hij lezen. Het is op dezelfde manier dat de gelovige bepaald bewijs kan zien wat de ongelovige niet ziet. Allah zal de gelovige in staat stellen om het te kunnen lezen, ondanks zijn analfabetisme, omdat op dat moment ook andere vreemde dingen aan de hand zullen zijn.”

Allah Meester van de Dag des Oordeels (1:4) zegt in de Qurân:

“Zij vragen jou (oh Mohammed ) over het Uur “Wanneer zal het plaatsvinden?” Zeg: “Voorwaar de kennis daarover is slechts bij Mijn Rabb (Heer), niemand kan over de tijd duidelijkheid geven dan Hij.

Zwaar (is de kwestie) in de hemelen en op de aarde. Het zal slechts plotseling tot jullie komen.”Zij vragen jou alsof jij daarvan op de hoogte bent. Zeg: “Voorwaar, de kennis daarover is slechts bij Allah, maar de meeste mensen weten het niet.”( 7:187)

Volgens de Profeet (salla Allahu 3alayhi wa sallam-vrede en zegeningen zij met hem) bevindt zich onder de kleine tekenen van het Uur het volgende:

“Eerlijkheid verdwijnt, men zal diegene geloven die liegen en niet degene die de waarheid spreken. Voordat het Uur komt zullen er jaren van bedrog en misleiding zijn, waar een eerlijk persoon niet geloofd wordt en een persoon die liegt gelooft zal worden; en de onbenullige zal het voor het zeggen hebben.”

De Profeet(vrede zij met hem) zei:

“Het Uur zal niet komen voordat de zon opkomt vanuit de plaats waar zij ondergaat. En op de dag wanneer zij opkomt vanuit de plaats van ondergang, zelfs al zouden alle mensen samen hun geloof bevestigen, zal het van geen enkele waarde zijn voor degene die daarvoor niet geloofde en niets goeds deed, terwijl hij geloofde.”

Bukharie en Moeslim.

De Profeet (vrede zij met hem) zei:

“Het Uur zal niet aanbreken voor de zon uit het westen opkomt. Als de mensen het zien, zal ieder die op aarde leeft, geloven,maar dat zal de tijd zijn dat het geloven geen ziel meer zal baten die voorheen niet geloofde,noch iets goeds door haar geloof verdiende.”

Bukhari

De Profeet (vrede zij met hem) zei:

“Er zijn drie zaken die, als zij verschijnen,het geloven daarin zal geen ziel baten als ze er voorheen niet in geloofde, of rechtschapenheid verkreeg door haar geloof. Dit zijn: de zonsopkomst uit het westen, de Dadjal (anti-christ) en het Beest uit de aarde.”

“Wachten zij dan op niets anders dan dat het Uur onverwachts tot hen komt? Voorzeker, (een aantal) voortekenen hiervan zijn (reeds) gekomen.”

(Soerat Moehammad: 18)

Dit wordt ook aangegeven in de overlevering waarin de Profeet (vrede zij met hem) zegt: “Haast je in het verrichten van goede daden voordat zes zaken plaatsvinden; het opkomen van de zon uit het westen, de rook, de Daddjaal, het Beest, en datgene dat tot eenieder van jullie afzonderlijk komt en datgene dat eenieder van jullie zal beïnvloeden.”

(Moeslim)

Dit betekent; wees de zes tekenen voor, die het begin van het Uur inluiden, en haast je om goede daden te verrichten voordat deze plaatsvinden. Goede daden die erna worden verricht zullen namelijk niet meer worden geaccepteerd en zullen niet geldig zijn.

“Datgene dat tot eenieder van jullie afzonderlijk komt” verwijst naar de dood. “Datgene dat eenieder van jullie zal beïnvloeden” verwijst naar de Opstanding.

Al-Qaadie zegt: “Hij heeft hen bevolen zich te haasten goede daden te verrichten voordat deze tekenen plaatsvinden. Want als deze aanbreken zullen ze de mensen verblinden en hen afleiden om iets te doen of zal de deur van berouw voor hen sluiten.”

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: